Show more Show less

85529

AUF WIEDERSEHEN, MUSTAFA

11,81
2,36
Lowest price in last 30 days: 9,45 
available
ISBN ISBN: 978-953-222-629-4
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2013

About the book AUF WIEDERSEHEN, MUSTAFA

Mlada žena, kojoj će se život ubrzo stubokom promijeniti, kao svoje privremeno utočište izabire Sarajevo, grad prema kojem gaji posebnu naklonost. Život u Sarajevu, šetnje, slučajni susreti i razgovori otključavaju paralelnu stvarnost pohranjenu u sjećanjima i pokreću niz priča unutar priče. Čitatelj je neprestano u pokretu, prostornom i vremenskom, dok autorica u slojeve slaže teme koje jesu univerzalne i uglavnom bolne – ljubav, izdaja, otuđenost, bolest, strah od smrti – ali im pristupa na način koji će vam biti otkriće. Ogoljeno, naturalističko pripovijedanje prožeto lirskim senzibilitetom uspjeli je hibrid koji Olju Runjić uvrštava među originalnije autorice našeg podneblja. Roman Auf Wiedersehen, Mustafa zrelo je, snažno i potresno djelo teško usporedivo s ičim što smo dosad čitali.

Olja Runjić rođena je 1972. godine u Šibeniku, novinarka je i scenaristica, piše prozu, poeziju, kazališne tekstove, scenarije za TV serije i dokumentarce. Autorica je dramskog teksta kazališne predstave Gola u kavezu te redateljica, scenaristica i producentica dokumentarnog filma Kabinaši. Koscenaristica je TV serije Kazalište u kući i političke satire Markov trg. Potpisuje autorstvo monodrame bez naslova koja je u pripremi za postavljanje na kazališne daske. Objavljena joj je zbirka pjesama Ako ova usta potrošim. Nova zbirka pjesama Lancunom preko glave u pripremi je za objavljivanje.


Olja Runjić napisala je roman koji se nikome ne udvara. Ovo je teška i autoagresivna inventura jedne egzistencije rastrgane između bolesti, sna o sreći i rezignacije. 
Ivica Đikić

Knjige poput ove nastaju kada ih ispiše goli život koji „tone sve dublje u plitkoj kadi“ i kada „svi vjeruju da nećeš još dugo“, pa ti i stan i zemaljske dane prekrcaju anđelima. Olja Runjić bježi od anđela, self-helpa, positive thinkinga i ostalih jeftinih rješenja što ih nude raznorazni kurco-palcolozi, te u ovom romanesknom putovanju nakraj sebe svjedoči svoje ljudsko i autorsko „jesam“ izgovarajući „neću“ s uvjerljivošću kakva se rijetko čita. 
Predrag Lucić

To što, kako kažu, život piše romane, ne bi bio neki problem da život vrijedan romana ne treba proživjeti i, što je već teže, preživjeti. O jednom takvom životu piše Olja Runjić. 
Emir Imamović Pirke

About the book - AUF WIEDERSEHEN, MUSTAFA

 

 


 

Author/s
Publisher/s
ISBN
978-953-222-629-4
Binding
soft
Year of issue
2013
Number of pages
270
Format
20 x 15 cm

Same author products

-20%AUF WIEDERSEHEN, MUSTAFAAntikvarijat
7,96 9,95 
Lowest price in last 30 days:9,95 
-10%LANCUNOM PREKO GLAVE
10,76 11,95 
Lowest price in last 30 days:9,56 

Bestsellers from same category

1984.
13,01 
-50%TRAVNIČKA HRONIKA
12,94 25,88 
Lowest price in last 30 days:25,88