- Homepage
- natural science
- biochemistry
- BAKTERIOLOGIJA U BIOTEHNOLOGIJI - KNJIGA DRUGA, DRUGI DIO
- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records

BAKTERIOLOGIJA U BIOTEHNOLOGIJI - KNJIGA DRUGA, DRUGI DIO
About the book BAKTERIOLOGIJA U BIOTEHNOLOGIJI - KNJIGA DRUGA, DRUGI DIO
"Bakteriologija u biotehnologiji", knjiga druga, donosi nove informacije prateći suvremene trendove u mikrobiološkoj znanosti koja neprekidno otkriva osnovne informacije o velikom broju široko rasprostranjenih i biokemijski promjenjivih mikroorganizama na Zemlji. Objavljivanjem druge knjige zaokružuje se cjeloviti pristup ovoj problematici i predstavlja izniman doprinos kako znanstvenicima s ovog područja i studentima tako i mikrobiološkoj znanosti općenito u Republici Hrvatskoj. Potpunost ovog opusa potvrđuju i bilješke o autorima:
Senadin DURAKOVIĆ profesor je Opće mikrobiologije, Mikrobiologije namirnica, Bakteriologije i Mikologije na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autor je velikog broja znanstvenih i preglednih publikacija iz područja mikrobiologije i mikotoksikologije te dvadeset sveučilišnih udžbenika. Izvanredni je član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, stalni je član The American Biographical Institute - USA, i The International Biographical Centre of Cambridge - England.
Sulejman REDŽEPOVIĆ profesor je Opće mikrobiologije, Mikrobiologije tla, Primijenjene mikrobiologije i Mikrobiologije vina na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je veliki broj znanstvenih i stručnih publikacija u nacionalnim i međunarodnim časopisima i pet sveučilišnih udžbenika. U posljednjih dvadeset godina osobitu je pozornost posvetio razvoju područja biotehnologije tla u sklopu kojega je istraživanja napose usmjerio na biološko fiksiranje atmosferskog dušika. Sulejman Redžepović dobitnik je priznanja za nastavni i znanstveni rad Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za godinu 1989. i 1995. i Državne nagrade za znanost u 2000. godini za primjenu rezultata znanstveno-istraživačkog rada.
Lejla DURAKOVIĆ asistentica je u Zavodu za Biokemijsko inženjerstvo - Laboratorij za mikrobiologiju Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je i koautorica brojnih znanstvenih i preglednih publikacija iz područja mikrobiologije i mikotoksikologije. Koautorica je u devet sveučilišnih udžbenika i tri sveučilišna priručnika. Aktivna je sudionica na velikom broju domaćih i inozemnih znanstvenih skupova.