Show more Show less

20191

BETONSKE KONSTRUKCIJE - riješeni primjeri

119,95
not available
ISBN ISBN: 953-169-142-8
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2006

About the book BETONSKE KONSTRUKCIJE - riješeni primjeri

Poznavanje tehničkih propisa i njihova prilagodba europskim normama prirodno su postale središnja tema stručnih rasprava diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, koja ubrzano želi svoje graditeljstvo prilagoditi onome u razvijenijim zemljama. Stručna javnost koja se bavi, ili se namjerava baviti betonskim konstrukcijama, mora u to područje ući na potpuno novim načelima u odnosu na dosadašnju praksu.
Stoga smo nedavno objavili udžbenik "Betonske konstrukcije - priručnik" s detaljnom razradbom svih odrednica novoga Tehničkog propisa za betonske konstrukcije, ali na načelnoj, teorijskoj razini, s tumačenjima razlika analize konstrukcija u odnosu na prijašnje pristupe. Sada se u ovoj knjizi ide korak dalje. Razrađeni su praktični primjeri detaljnih proračuna tipičnih građevina i njihovih dijelova. Ovdje sadržani riješeni konkretni primjeri trebali bi biti daljnje konkretno pomagalo stručnjacima u praksi i studentima da lakše ovladaju novostima. Primjerima su obuhvaćeni neki tipovi standardnih građevina za koje su napravljene konkretne analize opterećenja za naše okolnosti i prikazan slijed proračuna.
Nadamo se da će proučavanje ovdje izloženih primjera biti, zajedno s prije objavljenim Priručnikom, dobro pomagalo za snalaženje u većini praktičnih zadaća pred kojima bi se čitatelji mogli naći.

Author/s
ISBN
953-169-142-8
Binding
hard
Year of issue
2006
Number of pages
984
Format
25 x 15 cm