Show more Show less

25628

BOG NIJE VELIK - Kako religija zatruje sve što dotakne

17,33
15,59
Lowest price in last 30 days: 15,59 
available
ISBN ISBN: 978-953-201-857-8
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2008

About the book BOG NIJE VELIK - Kako religija zatruje sve što dotakne

Autor kojeg mnogi smatraju jednim od najsjajnijih novinara našega doba napisao je svjetski bestseler koji na nov način pristupa raspravi o religiji u javnom životu. Hitchens se s jedinstvenom erudicijom i pronicljivošću dotičejednog od najozbiljnijih problema ovog vremena: zloćudne religijske sile u svijetu. »Bog nije stvorio nas«, piše on, »mi smo stvorili Boga«. Religija je iskrivljavanje našeg porijekla, naše prirode i svemira. Indoktrinacijom uništavamo vlastitu djecu i - dovodimo u opasnost naš svijet.
Bilo da ste oduvijek bili vjernik, zadrti ateist ili netko tko nije siguran u to koju ulogu religija igra u vašem životu, poželjet ćete razmotriti argumente autora i sudjelovati u raspravi na stranicama ove knjige.
Hitchens priča o vlastitim, vrlo opasnim, susretima s religijom i opisuje svoj intelektualni put prema sekularnom pogledu na život zasnovanom na znanosti i razumu. Na tom putu nebesa zamjenjuje zastrašujući svemir viđen kroz Hubbleov teleskop, a Mojsijevi gorući grmovi uzmiču pred ljepotom i pravilnošću duplog heliksa, oblika molekule DNK.

Translator/s
Alma Keser-Brozović
Publisher/s
ISBN
978-953-201-857-8
Binding
soft
Year of issue
2008
Number of pages
256
Format
24 x 15 cm