40100019003

COHEN - RAZNOLIKI STAVOVI - ŽIVOT LEONARDA COHENA

9,29
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2010

About the book COHEN - RAZNOLIKI STAVOVI - ŽIVOT LEONARDA COHENA

Leonard Cohen, jedan od najpoznatijih i najuglednijih kanadskih pjesnika, romanopisaca i glazbenika, ostao je tijekom pola stoljeća svoje karijere enigma: boem iz dobrostojeće građanske obitelji koji je život proveo lutajući svijetom, kantautor optuživan da se uz njegove pjesme „režu žile“, „ovjenčani pjesnik pesimizma“, pjesnik i rock-zvijezda koja je pobjegla u zen-budistički samostan.

Za sve to vrijeme Cohen je dobro čuvao svoju privatnost: ono što o njemu znamo dolazi uglavnom iz njegovih stihova. Koristeći neobjavljena pisma, dnevnike, bilježnice, pjesme i rukopise iz Cohenova arhiva, te uklopivši razgovore s Cohenom i njegovim najbližim prijateljima i suradnicima, Ira Nadel prati Cohenov život od ranih godina u Montrealu, preko grčkog otoka Hidre, Los Angelesa i samostana na Mt. Baldyju, do nedavna povratka u svijet, razotkrivajući ono što je Cohen nazvao „mojim životom u umjetnosti“, umjetnosti koja je „ozbiljna, što mnogi brkaju s depresijom“.

"Ova knjiga sadrži više o Cohenu nego što je ikada bilo sakupljeno…" The Globe and Mail

"Odlična biografija, istovremeno znanstvena i istinski zabavna" The Gazette (Montreal)

"(Leonard Cohen) kanadski autor koji slavi 40. godišnjicu debitantskog albuma nesumnjivo je ključna figura povijesti glazbe 20. stoljeća." Hrvoje Horvat, Vjesnik

Author/s
Translator/s
Sandra Palihnić
Binding
soft
Year of issue
2010
Number of pages
398
Format
23x15

Same author products