Show more Show less

129033

ČUVARKUĆA (lat. Sempervivum tectorum)

11,95
10,76
Lowest price in last 30 days: 9,56 
available
ISBN ISBN: 9789958303067
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2016

About the book ČUVARKUĆA (lat. Sempervivum tectorum)

“Rijedak miks emocija, nostalgije, djetinjstva, opisa jedne male sredine i života u kojemu se svi mogu prepoznati. Iz maloga u veće, iz većega u univerzalno. Impresivna je, nakon svega što se dogodilo njegovoj obitelji i sredini iz koje je potekao, Tarikova suptilnost u razlikovanju pojedinačnih i kolektivnih odgovornosti za Dobro i Zlo. Ako se u nekim drugim državama tako ne razmišlja, u Bosni i Hercegovini je to imperativ.”

Goran Milić, novinar

 

“U svojoj prvoj knjizi pripovetki, reminiscencija i meditacija Tarik Đođić je zaista ponudio neočekivano ubedljiv, estetski uverljiv i emotivno produbljen odgovor na pitanje: KAKO ČUVATI KUĆU? Đođićeva KUĆA je ponad svega sudbinska, spiritualna, mentalna, intelektualna adresa univerzalnih svojstava, a samo kroz primere zavičajnog Prnjavora, kao mikrokosmosa, ponuđena čitaocu kroz prizmu olakšane percepcije. Čestit spisateljski napor koji najavljuje autora za svaku pažnju književnog establišmenta, a čitaoci su već putem drugih medija svoju odanost i nepodeljenu pažnju iskazali na najeksplicitniji način.”

Saša Radonjić, književnik

 

“U našem vremenu, gdje više ubica ne zna zbog čega ubija, nit’ ubijeni zna zbog čega je ubijen, sve ovo, ubijeđen sam, opstojava jer po ćoškovima ovog svijeta postoje ovakvi insani. A kao da ih je sve manje. Blago vama da ste ovakvom mudrošću i blagošću odgajani...”

Mustafa Širbić, pjesnik i slikar

(komentar ostavljen na Facebooku)

Author/s
Publisher/s
ISBN
9789958303067
Binding
soft
Year of issue
2016
Number of pages
217
Format
21 x 15 cm