Show more Show less

120874

DESNA DECA LEVIH RODITELJA

19,91
17,92
Lowest price in last 30 days: 15,93 
not available
ISBN ISBN: 9788688491075
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2015

About the book DESNA DECA LEVIH RODITELJA

Zbirka tekstova koje je Milan Milošević ispisivao tokom 45 godina svoje novinarsje karijere, a poslednjih 25 godina u "Vremenu".
Iz predgovora Dragoljuba Žarkovića:
Pred čitaocima je knjiga koju "Vreme" s ponosom predstavlja u godini u kojoj slavi četvrt veka svog postojanja, ali taj podatak iz inače trošnih biografija institucija, pokreta i udruženja bledi pred činjenicom da je knjiga "Desna deca levih roditelja – O još jednoj generaciji X, između ‘Vođe’, ‘Dange’ i ‘Stradije’" rezultat četrdesetpetogodišnjeg rada Milana Miloševića, i da tu nema govora ni o kakvoj trošnosti.
Moje iskustvo u (k)varljivoj novinarskoj profesiji tek je nešto kraće od iskustva Milana Miloševića, dakle dovoljno je da čitaocu jemčim da gotovo da nema pouzdanijeg svedoka vremena, ali ni pouzdanijeg čoveka, novinara i urednika.
On je, po meni, rodonačelnik forme koja je uspešan spoj novinarske imaginacije i ozbiljnih socioloških, demografskih i socijalnih istraživanja. On ne baca reči u vetar i ne manipuliše uskovitlanim, a tako kratkotrajnim osećanjima javnosti kojoj se obraća.
Ima u našem poslu tekstova koji su važni i zavodljivi u jednom danu, jednom nedeljno, ako toliko prežive, a onda ih pokriju "snegovi i šaš", pa se dogodi da ni autor ne zna baš najbolje, pošto prođe izvesno vreme, o čemu u njima beše reč.
Suočeni s tekstovima Milana Miloševića, čitaoci će uvek znati o čemu se radi, pa bilo da čitaju tekst od pre četrdeset pet godina ili tekst napisan prošle nedelje.
Ova zbirka tekstova dragocena je i kao udžbenik za sve one koji bi ozbiljno da se bave novinarstvom, ako takvih još uopšte ima. Knjiga brani čast profesije i svedoči kako se u životnom opredeljenju može biti dosledan i čestit i kad je sve, pa i taj život, protiv tebe

Publisher/s
ISBN
9788688491075
Binding
hard
Year of issue
2015
Number of pages
855
Format
24 x 15 cm