Show more Show less

117895

DVIJE VATRE

7,83
not available
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2015

About the book DVIJE VATRE

Dok izvan granica Švedske bjesni Drugi svjetski rat, Lauritz – najstariji od trojice braće Lauritzen – sve teže izbjegava odabrati stranu. Većina nekretnina u vlasništvu obitelji, kao i djedovi i bake, smješteni su u Njemačkoj. No Njemačka je okupirala njihovu domovinu Norvešku. Lauritzov najstariji sin Harald časnik je SS-a, starija kći Johanne članica je norveškog pokreta otpora, dok mu je mlađi sin časnik u švedskoj mornarici, a čini se da je najmlađa kći špijunka.

Dugo se vremena Lauritz nada da će Njemačka dobiti rat, međutim njegova braća Oscar i Sverre ne dijele njegovo mišljenje, a supruga Ingeborg Njemačku više ne smatra svojim domom. Rat ne samo da razara Europu, već to čini i obitelji Lauritzen.
Svaki put kada se učini da se na kraju tunela pomalja svjetlo, pokaže se da zapravo slijedi nešto još gore. Više ni idilični Saltsjöbaden u blizini Stockholma, daleko od krvavih bojišnica, ne pruža utočište od tame. Na kraju je jedino bitno preživjeti – i u fizičkom i u moralnom smislu.

Dvije vatre četvrti je dio serije Veliko stoljeće, najambicioznijega projekta Jana Guilloua dosad, koja nam donosi prikaz prve polovine XX. st. – najvećega, najokrutnijega i najkrvavijega stoljeća u povijesti čovječanstva.

Author/s
Translator/s
Sara Profeta
Publisher/s
Binding
hard
Year of issue
2015
Number of pages
291
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%U VISOKOM DRUŠTVUAntikvarijat
2,38 2,65 
Lowest price in last 30 days:2,12 
-10%BIRTH OF THE KINGDOM (eng.)Antikvarijat
3,58 3,98 
Lowest price in last 30 days:3,19