Show more Show less

6040

ELEMENTARNI UVOD U TEORIJU VJEROJATNOSTI

8,26
7,43
Lowest price in last 30 days: 7,43 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 1997

About the book ELEMENTARNI UVOD U TEORIJU VJEROJATNOSTI

Ova sažeta knjižica daje čitatelju sve činjenice i načela bitna za fundamentalno razumijevanje teorije vjerojatnosti. No ona nije ništa više od uvoda. U knjizi autori raspravljaju o teoriji vjerojatnosti za situacije koje imaju konačan broj mogućnosti, a upotrijebljena matematika je na elementarnoj razini. Ali unutar tog namjerno ograničenog dosega, ona je vrlo temeljita, dobro organizirana i apsolutno autoritetna.
Nakon objašnjavanja, jednostavnim izrazima, značenja koncepta vjerojatnosti i načina kojim se neki događaji u praksi proglašuju nemogućim, autori se prihvaćaju izračunavanja vjerojatnosti procesa koji uključuju vjerojatnosti. Prikazuju pravila za zbrajanje i množenje vjerojatnosti, koncept uvjetne vjerojatnosti, formulu za totalnu vjerojatnost, Bayesovu formulu, Bernoullijevu shemu i teorem, koncepte slučajne varijable, metode mjerenja varijanci slučajnih varijabli, teoreme standardne varijacije, Čebiševljevu nejednakost, normalne zakone distribucije, svojstva krivulja normalne distribucije i teme u svezi s time.
Knjiga je jedinstvena s obzirom da ne postoji nijedan drugi popularni prikaz za laika, koji bi sadržavao isti materijal prikazan s istim stupnjem jasnoće i autentičnosti. Čitatelj koji se boji pojednostavljenih popularizacija, može biti siguran da u ovoj knjizi dobiva savršeno pouzdan znanstveni pristup i postupak. Svatko tko želi fundamentalno zahvatiti ovaj sve važniji predmet, ne može učiniti bolje nego početi s ovom knjigom.

Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
1997
Number of pages
151
Format
21 x 15 cm

Bestsellers from same category

-10%MATEMATIKA  - Za dob 6-7 godina
4,79 5,32 
Lowest price in last 30 days:4,79 
-10%MATEMATIČKO-STATISTIČKI PRIRUČNIK ZA PODUZETNIKE
27,71 30,79 
Lowest price in last 30 days:27,71