Show more Show less

65911

GUSTOZA ĐITA

29,20
26,28
Lowest price in last 30 days: 23,36 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2010

About the book GUSTOZA ĐITA

Uplovite u novu nautičku sezonu s trećim izdanjem najprodavanijeg i najslasnijeg gastronomskog peljara!

 

Urednički i autorski dvojac Radovan Marčić i Braslav Karlić priveo je kraju pisanje i oblikovanje novog izdanja knjige bez koje plovidba ima puno manje «šušta i gušta». Od druge polovice svibnja treće izdanje Gustoze đite može se naći i u vašoj kućnoj i brodskoj biblioteci.

 

Gustoza đita i njen ishodište - rubrika Alla carte koja se u More magazinu objavljuje već punih petnaest godina - najstariji su hrvatski projekt otkrivanja, predstavljanja, ocjenjivanja i stalnog kritičkog provjeravanja obiteljskih restorana, gostionica, konoba i slastičarnica uz more namjenjenih nautičarima. Uz to riječ je o beskompromisno opredijeljenju da se predstavljaju i promoviraju isključivo najbolji - po ocjeni autora i širokog kruga nautičara gurmana koji im u tom poslu pomažu.

Ono što je posebno važno jest da u Gustozoj điti nema tzv «klizećeg marketinga», tj. ne postoji načina da bi se kupilo mjesto ili tekst u našoj knjizi, štoviše, oni koji ne uspiju zadržati visoku razinu kuhanja i usluge ispadaju iz popisa restorana.

Upravo radi toga nautičari iz Hrvatske, ali i čitavog svijeta prihvatili su Gustozu đitu kao najbolju uputu za odabir mjesta na kojima će vezati svoju barku i uživati u vrhunski pripremljenoj tradicionalnoj spizi i osobitom primorskom ugođaju.  Više od trideset tisuća prodanih knjiga prva dva izdanja na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, što je izniman nakladnički uspjeh u hrvatskim okvirima, to najbolje potvrđuju.

I ovaj put autori su se potrudili na zanimljiv i publicistički utemeljen i argumentiran način opisati restorane, konobe i slastičarne, pričajući čitatelju o njegovoj povijesti, obitelji koja ga je stvorila, gastronomskoj tradiciji kraja u kojem se nalazi, kuharima koji u njemu rade, ugođaju i naravno onome najvažnijem – što se u njemu kuha i i uobičajeno jede. Naravno, tu je i recept karakterističnog jela za određeni restoran, ali i uputa za vez ispred restorana ili u njegovoj blizini, adresa, brojevi telefona za rezervaciju, e-mail i web site. Sve praćeno vrhunskim fotografijama snimljenim prošle i ove godine. Kad prvi put, nakon čitanja teksta u Gustozoj điti, sjednete za stol nekog restorana imat ćete osjećaj da ste u njemu već bili i znat ćete što treba naručiti.

Treće izdanje Gustoze đite u praksi je posve nova knjiga u odnosu na dva prijašnja. Ono je bitno nadopunjeno, redizajnirano i osvježeno. U njemu je osamdeset restorana, dvostruko više nego u drugom izdanju, neki restorani su ispali jer nisu uspjeli zadržati kvalitetu, a tekstovi o onima koji su ranije bili u našem izboru bitno su nadopunjeni ili izmjenjeni svim važnim promjenama koje su se dogodile u sedam godina koliko je proteklo od prošlog izdanja. U neki restoranima su se promjenile gazde, obično dolaskom mlađe generacije, došli su novi kuhari, mjenjaju se jelovnici, uvode nova jela a grade se i nove rive i vezovi. Sve to možete pročitati u Gustozoj điti. Ona ostaje nautičarski hit, pouzdani vodič za gurmansku plovidbu. I to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2010
Number of pages
300
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%BISERI JADRANA - ROVINJ (ITA)
9,56 10,62 
Lowest price in last 30 days:8,50 
-10%UŽIVAJTE SA MNOM!
17,92 19,91 
Lowest price in last 30 days:15,93 
-10%OTOCI SREDNJE DALMACIJE
22,70 25,22 
Lowest price in last 30 days:20,18 

Bestsellers from same category

-90%HRVATSKI TURIZAM I EU INTEGRACIJE
1,59 15,93 
Lowest price in last 30 days:15,93 
-10%KULTURA, TURIZAM, INTERKULTURALIZAM
4,66 5,18 
Lowest price in last 30 days:4,14 
-10%JANUSOVO LICE TURIZMA
14,93 16,59 
Lowest price in last 30 days:13,27