Show more Show less

80139

INTEGRALNA TEORIJA KENA WILBERA

6,64
5,98
Lowest price in last 30 days: 5,31 
not available
ISBN ISBN: 978-953-175-385-2
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2012

About the book INTEGRALNA TEORIJA KENA WILBERA

Prva monografija posvećena opusu (odnosno glavnim aspektima opusa) veoma popularnog i utjecajnog suvremenog američkog mislioca Kena Wilbera, pri čemu nije riječ tek o prikazu, već i o kritičkoj rekonstrukciji i interpretaciji Wilberove integralne teorije. Ovom monografijom autor uvodi (ili bar snažno afirmira) ideju postdisciplinarnog pristupa, jednu varijantu integralna pristupa, u kojoj je sadržana meta-paradigma što funkcionalno integrira razne paradigme. Naposljetku, knjiga predstavlja višestruko zanimljiv pokušaj integralnoga postmetafizičkog mišljenja.

 

Iz recenzije prof. dr. sc. Line Veljaka (filozof)

 

 

Ova knjiga Vanje Borša jedinstveni je prikaz Wilberove integralne teorije na hrvatskom jeziku, a budući da se temelji i na najnovijim Wilberovim djelima, u kojima Wilber revidira pojedine svoje prijašnje postavke, predstavlja prvijenac. Autor u knjizi sustavno izlaže osnovne pojmove i postavke Wilberova modela krećući od osnovnih koncepata i ugrađujući ih u rastući niz dogradnji i usustavljenja. Smatram da je ovo djelo poticajno štivo za članove cjelokupne akademske zajednice, posebice za one koji se bave znanošću, bilo teorijski bilo kroz istraživanja, ali i onima koji se tek obrazuju.

 

 

Iz recenzije dr. sc. Goranke Lugomer Armano (psihologinja)

 

 

Pisati o integralnosti u svijetu rastućih specijalizacija nije samo odvažno, već je i posve »nemoderno«, pa ipak, »dovršetak moderne« u smislu racionalnog poimanja svijeta ne može se zamisliti bez integralne teorije Kena Wilbera. Analitičko rasklapanje svijeta u bezbroj »faceta« koje svaka za sebe plijeni ljepotom i dubinom promišljanja opasno je ugrozilo našu sposobnost da svijet vidimo kao integralnu cjelinu u kojoj se različiti aspekti međusobno nadopunjuju i nadahnjuju.

 

 

Iz recenzije prof. dr. sc. Vjekoslava Afrića (sociolog)

Author/s
Publisher/s
ISBN
978-953-175-385-2
Binding
soft
Year of issue
2012
Number of pages
185
Format
24 x 15 cm