Show more Show less

63056

INTELIGENCIJA U PRIRODI - Ima li priroda svijest?

14,60
13,14
Lowest price in last 30 days: 11,68 
available
ISBN ISBN: 978-953-304-398-2
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2012

About the book INTELIGENCIJA U PRIRODI - Ima li priroda svijest?

Jeremy Narby petnaest je godina pomagao domorodačkim amazonskim narodima da ostvare prava na svoju zemlju. Ti ljudi vjeruju kako biljke i životinje imaju namjere, te da šamani putem vizija i snova komuniciraju s drugim vrstama. Njihove spoznajne metode teško su dokučive racionalistima.

Narby je prije više od deset godina počeo tražiti zajedničke temelje urođeničkog znanja i zapadnjačke znanosti te je na kraju otkrio veze između šamanizma i molekularne biologije. U svojoj prvoj knjizi Kozmička zmija predstavio je hipotezu prema kojoj šamani spuštaju svoju svijest na molekularnu razinu i u svojim vizijama dobivaju pristup informacijama povezanim s DNK, koju nazivaju "duhovnim esencijama" ili "duhovima". U Amazoni urođenički vođe i šamani podržavaju taj pristup. Za njih nije nikakva novost spoznaja da je njihovo znanje stvarno.

Sada je istražio primjere koji dokazuju da priroda ima urođen red te da biljke i životinje imaju mogućnost svjesnog, a nekad i savjesnog djelovanja, negirajući tako uobičajene paradigme zapadnjačke znanosti. Pitanje je jesmo li spremni promijeniti svoja uvjerenja o Prirodi!

Author/s
Translator/s
Andrea Marić
Publisher/s
ISBN
978-953-304-398-2
Binding
soft
Year of issue
2012
Number of pages
205
Format
23 x 15 cm