Show more Show less

31582

LANDSCAPES OF TRANSITION

27,99
25,19
Lowest price in last 30 days: 22,39 
available
ISBN ISBN: 978-90-8506-6965
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2009

About the book LANDSCAPES OF TRANSITION

U knjizi Landscapes of transition predstavljena je hrvatska arhitektonska produkcija od 2000. godine do danas („hrvatska arhitektura 21. stoljeća“). Za ovaj reprezentativan svezak odabrano je dvadeset i sedam najistaknutijih suvremenih arhitektonskih projekata, predstavljenih svaki sa svojim posebnim okolnostima. Svi zajedno pak ilustriraju kako arhitektura može djelovati u trenucima bitnih društvenih promjena, kako se to odražava na nju i kako ona mijenja prostor i njegov doživljaj.


Projekti nisu izabrani da bi ilustrirali neki istaknuti “stil” ili posebnu 'školu“ arhitekture, nego zato što djeluju i kao paradigme trenutnog stanja “hrvatske arhitektonske kulture” i kao pokazatelji šire društvene situacije. Arhitektonska kultura ovdje ima integracijsku ulogu. Kako u smislu obnove fizičkog/kulturnog miljea, tako i u smislu njegova uključivanja u širu cjelinu. Svrha je knjige odrediti poziciju hrvatske arhitektonske kulture unutar te zajedničke cjeline. U trenutku hrvatskog pristupanja Europskoj uniji, kritičko promatranje pejzaža tranzicije koji se odvijaju pred našim očima, od najveće je važnosti.


Knjiga je na engleskom jeziku kako bi se osigurala internacionalna/ europska distribucija knjige i time poboljšala opća percepcija suvremene hrvatske kulture.


Knjigu su izdali Udruženje hrvatskih arhitekata i UPI2M BOOKS.


 

Publisher/s
ISBN
978-90-8506-6965
Binding
soft
Year of issue
2009
Number of pages
204
Format
22 x 15 cm