Show more Show less

4260

NA MLADIMA SVIJET ZASTAJE

6,50
3,25
Lowest price in last 30 days: 6,50 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2001

About the book NA MLADIMA SVIJET ZASTAJE

Kako mladi u Hrvatskoj danas definiraju "dobar i ugodan život" i koje načine postizanja takvoga života smatraju prihvatljivim?


Rezultati sociologijsko-psihologijskog istraživanja stavova i vrijednosti mladih splitskih delinkvenata predstavljeni u knjizi koja je pred vama, živopisno ilustriraju moguće odgovore na ova pitanja.
Osim što je riječ o, u nas rijetkom, korištenju grupnog intervjua kao kvalitativne metode istraživanja društvenih fenomena, u ovom multidisciplinarnom projektu inovativno se i originalno koristi kazališno-umjetnički izražaj kao sastavni dio primjene metode.
Grupni intervju što su ga, nakon odgledanog dramoleta, autori studije vodili sa mladim delinkventima obiluje osebujnim iskustvima, nadanjima, strepnjama, životnim očekivanjima koje će čitatelj umnogome moći doživjeti kao izuzetno bliske, razumljive pa i prepoznati se u njima.
Riječ je o doprinosu dijagnozi stanja duha mladoga pokoljenja u nas danas, znakovitoj i inspirativnoj studiji za sve kojima je briga o mladim ljudima dio profesionalnog ili privatnog pregnuća.


Dražen Lalić je sociolog, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Napisao je niz studija samostalno ili u koatorstvu (Grafiti i subkultura, Torcida - Pogled iznutra, Narkomani: smrtopisi, Pohod na glasače, Pakiranje vlasti) te više tekstova u znanstvenim i stručnim časopisima. Jedan je od voditelja uspješnog splitskog programa za borbu protiv ovisnosti.


Damir Pilić je psiholog, književnik i novinar. Objavio je znanstvenu monografiju Samoubojstvo - oproštajna pisma i roman Đavo prvo pojede svoju majku.

About the book - NA MLADIMA SVIJET ZASTAJE

I. Dramolet II. Grupni intervju III. Analiza grupnog intervjua s mladim splitskim delinkventima 1. Uvod 2. Metodologija 3. Komentar grupnog intervjua Literatura

Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2001
Number of pages
123
Format
17 x 15 cm

Same author products

-10%KAO DA JE SVE NORMALNO
11,35 12,61 
Lowest price in last 30 days:10,09 

Bestsellers from same category

-10%SIMULACIJA I ZBILJA
17,80 19,78 
Lowest price in last 30 days:11,87 
-10%SAPIENS - KRATKA POVIJEST ČOVJEČANSTVA
17,80 19,78 
Lowest price in last 30 days:15,82 
-10%HOMO DEUS - Kratka povijest sutrašnjice
17,80 19,78 
Lowest price in last 30 days:15,82