Show more Show less

119306

NEIZGOVORENA PITANJA I PSIHOLOGIČNI ODGOVORI

13,14
11,83
Lowest price in last 30 days: 13,14 
available
ISBN ISBN: 978-953-313-468-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2015

About the book NEIZGOVORENA PITANJA I PSIHOLOGIČNI ODGOVORI

Pitanja su važna jer ćemo se s pomoću njih približiti odgovorima. Ali samo ako ih uspijemo postaviti ili barem naslutiti, ako ne i izgovoriti. Važno je znati bojimo li se nekih tema i ostavljamo li pitanja o njima dirljivo neizgovorenima. Pitanja kao da vise u zraku. Tu su, a nisu izgovorena. To neizgovaranje katkad boli, straši, zabrinjava. Nakon prošlogodišnje knjige Neizgovorena pitanja i odgovori, Ljubica Uvodić-Vranić nastavlja podsjećati nas na naša neizgovorena pitanja, ovaj put dajući im i psihologične odgovore, u skladu s naslovom svoje donedavne kolumne u Večernjem listu.

Kako primjećuje dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak: „Ova neizgovorena pitanja su i po težini i vrsti tema problema nastavak na prethodnu knjigu s istim naslovom. A obrađene su teme vrlo životne i raznolike.

Govori se o ozbiljnim i važnim pitanjima u partnerskim, poslovnim, prijateljskim i rodbinskim odnosima. Zbog toga se tu nalazi i teška, ali vrlo aktualna tema, kriza morala. I strah od gubitka morala – još pogubnije. I lažno opravdanje za vlastito nepostupanje: tvrdnja kako tobože morala više nema...“ Ljubica Uvodić-Vranić nudi nam i u ovoj knjizi pregršt tema s primjerima pitanja i odgovora iz svoje prakse, uvjerena da do nekih vlastitih pitanja katkad možemo doći čitajući neka tuđa.
Problemi su slični, često sličniji nego što mislimo, ali i ako se razlikuju, način postavljanja pitanja, hrabrost i odlučnost, izravnost i upućenost mogu nam itekako pomoći da se podsjetimo svoje muke. Kad pitanje jednom bude izgovoreno, pa čak i ako na njega nemamo niti jedan spreman odgovor, kad imamo složenu situaciju koja traži da se o mnogočemu razmisli i mnogošto obrazloži, svejedno smo učinili važnu stvar – približili smo se problemu. Na taj način možda ćemo doći i do njegove srži.
Ljubica Uvodić-Vranić jedna je od najproduktivnijih hrvatskih autorica psiholoških priručnika i voditeljica udruga i savjetovališta posvećenih održavanju i promicanju psihološkog zdravlja u lokalnoj i široj zajednici. Nagrađena je „Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja“ za volonterski rad na očuvanju psihičkog zdravlja u Udruzi Petkom u pet. Neizgovorena pitanja i (psihologočni) odgovori njezina je osma knjiga.

Publisher/s
ISBN
978-953-313-468-0
Binding
soft
Year of issue
2015
Number of pages
209
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%AVANTURA OSOBNE PROMJENE 2
14,21 15,79 
Lowest price in last 30 days:15,79 
not available
-10%PRIJATELJU, KAKO SI?
14,21 15,79 
Lowest price in last 30 days:15,79 
not available