Show more Show less

125869

NEŠTO ĆE SE DOGODITI, VIDJET ĆEŠ

13,14
11,83
Lowest price in last 30 days: 10,51 
available
ISBN ISBN: 9789533047898
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2016

About the book NEŠTO ĆE SE DOGODITI, VIDJET ĆEŠ

„Kakav je to život kad očekuješ neku nesreću da te spasi od zla?“

Grčku već godinama potresa velika gospodarska kriza kakva se ne pamti u njezinoj povijesti. No nije uvijek bilo tako i ljudi znaju da može biti bolje. Nešto će se dogoditi, vidjet ćeš zbirka je pripovijedaka o obespravljenoj grčkoj radničkoj klasi, ljudima koji žive na periferiji Atene, u siromašnim četvrtima koje se ne spominju u turističkim vodičima. Junaci Ikonomouovih šesnaest kratkih priča otpušteni su radnici i njihove obitelji, umirovljenici, radnici koji uzaludno čekaju plaće, mladi parovi, gladna djeca. Suočeni s teškim životnim situacijama, bore se za svoje dostojanstvo, egzistenciju i prava vjerujući u budućnost, čak i onda kad im je sve oduzeto.

Ikonomou uvjerljivo progovara o temama koje su skrivene ispod površine. Kritičari ga hvale jer suptilno uvodi čitatelje u egzistencijalne tjeskobe svojih likova, snažno prenosi tišinu, nevidljivo i neizgovoreno, a geste s lakoćom prevodi u nezaboravne slike.

Knjiga Nešto će se dogoditi, vidjet ćeš smatra se svojevrsnim književnim simbolom grčke krize. Svojom univerzalnom vrijednošću i aktualnostima o kojima progovara bez cenzure i patetike, oduševila je svjetsku književnu javnost. Prevedena je na engleski, francuski, njemački, talijanski i španjolski jezik.

Objektivan sam čovjek koji piše o stvarnim ljudima, bili oni Grci, Hrvati ili bilo koje druge nacionalnosti. Kao i u svim svojim djelima, tako se i u ovoj knjizi pokušavam izdignuti iznad zidina koje me okružuju – jezičnih barijera, svog nacionalnog podrijetla i nacionalne povijesti svoje zemlje – obraćajući se što je moguće većem broju ljudi.

Christos Ikonomou, iz pogovora hrvatskom izdanju

Translator/s
Koraljka Crnković
Publisher/s
ISBN
9789533047898
Binding
soft
Year of issue
2016
Number of pages
188
Format
20 x 15 cm

Same author products

-10%NEŠTO ĆE SE DOGODITI, VIDJET ĆEŠAntikvarijat
5,98 6,64 
Lowest price in last 30 days:5,31