Show more Show less

118211

NEVIDLJIVI ČUVAR

15,79
14,21
Lowest price in last 30 days: 12,64 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2015

About the book NEVIDLJIVI ČUVAR

Tijelo mrtve tinejdžerice pronađeno je na obalama rijeke Baztán. Ni 24 sata kasnije stravični je zločin povezan s ubojstvom druge tinejdžerice. Na čelo istrage postavljena je viša inspektorica Amaia Salazar, a potraga za serijskim ubojicom natjerat će je da se vrati u Elizondo, svoje rodno mjesto okruženo tajnovitim šumama Baskije, mjesto za koje se nadala da mu se nikad neće morati vratiti.

 

Mlada inspektorica ubrzo shvaća da će se, ako želi uhvatiti nemilosrdnog serijskog ubojicu, morati suočiti sa sredinom koja je sklona pučkim predajama objašnjavati sve probleme, ali i demonima vlastite prošlosti. Nevidljivi čuvar prvi je dio trilogije o Baztánu, jednog od najuspješnijih španjolskih kriminalističkih serijala svih vremena. Serijal Dolores Redondo objavljuje se u 33 zemlje svijeta, a priprema se i filmska ekranizacija iza koje stoje producenti ekranizacija Stiega Larssona i Henninga Mankella.

 

Kritičari tvrde da je razlog iznimna uspjeha romana taj što je Dolores Redondo stvorila novu vrstu detektivskog romana koji uspješno spaja elemente psihološkog trilera i kriminalističke priče s legendama Baskije. Nevidljivi čuvar ušao je i u finale najprestižnije svjetske književne nagrade Gold Dagger za inovativnu kriminalistički prozu i to u konkurenciji s djelima iz cijeloga svijeta.

 

Izuzetan krimić koja izlazi iz okvira. Pripovijedanje je veličanstveno, uzbudljivo, primamljivo... Nemojte propustiti.

El Periódico

 

Roman koji istražuje opreke: čovječnosti i okrutnog zločina, drevne legende i suvremene tehnike, obiteljske traume i tamnih uvjerenja.

L’Express

Author/s
Translator/s
Simona Delić
Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2015
Number of pages
352
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%NASLJEĐE U KOSTIMA
15,41 17,12 
Lowest price in last 30 days:13,70