Show more Show less

10464

OKUSI DALMATINSKE KUHINJE+auto karta Dalmacije

17,99
16,19
Lowest price in last 30 days: 14,39 
available
ISBN ISBN: 953-6342-76-6
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2003

About the book OKUSI DALMATINSKE KUHINJE+auto karta Dalmacije

Dalmatinska kuhinja je specifična kuhinja po načinu pripreme jela. Bogatstvo mora i njegovih plodova obilno se i u potpunosti koristi u pripremanju jela. Dalmacija je bogata mediteranskim začinskim biljem, kao što su ružmarin, lovorov list, kadulja, bosiljak, masline, što jelima tog podneblja daje poseban miris i okus. Spremaju se razna riblja jela, jela od školjaka i mekušaca, a kod mesnih jela najviše je zastupljena janjetina, a od peradi puretina i piletina. Pogodni geografski uvjeti kao što su spoj mora, kopna i užarenog sunca pružaju klimatske uvjete za uzgoj maslina iz kojih nastaje glasovito dalmatinsko maslinovo ulje. Pored ulja na sunčanim brežuljcima i otocima širom Dalmacije rastu različite sorte vinovih loza od kojih se proizvode poznata bijela i crna vina (dalmatinski prošek, postup, pošip, kao i niz drugih dobrih vina). U Dalmaciji se proizvodi i poznati dalmatinski pršut koji gurmani izuzetno cijene. Zbog svoje specifičnosti i jednostavnosti u pripremi, dalmatinska jela su svugdje prihvaćena. Svježa riba, gradele, maslinovo ulje s malo kuhane blitve i krumpira aromatizirano mediteranskim biljem, u tren oka postaje gurmanskim specijalitetom. Tako fina mirisna jela zalijevaju se dobrom dalmatinskom kapljicom. U ovoj smo knjizi odabrali jela koja se pripremaju u Dalmaciji i na otocima. Sigurno je da ih ima još niz dobrih i nemoguće ih je sve obuhvatiti. Jela su prilagođena pripremi u svakom domaćinstvu, a faze pripreme su oslikane radi preglednosti. Sastavljeni recepti su predviđeni za četiri osobe. Čitajući uz pomoć slika, recepte može pripremiti svaka domaćica i pomoći na taj način da naša tradicionalna jela ne padnu u zaborav. Ukoliko smo uspjeli u tome, i naše je zadovoljstvo tim veće.

Publisher/s
ISBN
953-6342-76-6
Binding
hard
Year of issue
2003
Number of pages
65
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%KOSTLICHKEITEN AUS ISTRIEN
4,56 5,06 
Lowest price in last 30 days:4,05 
-10%I SAPORI DELLA CUCINA ISTRIANA
4,56 5,06 
Lowest price in last 30 days:4,05 
-10%I SAPORI DELLA CUCINA DALMATA
4,56 5,06 
Lowest price in last 30 days:4,05 
-10%DELICACIES FROM DALMATIA
4,56 5,06 
Lowest price in last 30 days:4,05 
-10%KOSTLICHKEITEN AUS DALMATIEN
4,56 5,06 
Lowest price in last 30 days:4,05 

Bestsellers from same category

-10%PLETENJE
23,87 26,52 
Lowest price in last 30 days:21,22 
-10%PRIRUČNIK ZA GLJIVARE
35,86 39,85 
Lowest price in last 30 days:31,88 
-10%ARANŽIRANJE CVIJEĆA - suvremeni pristup cvjetnom dizajnu
46,78 51,98 
Lowest price in last 30 days:41,58 
-10%ENCIKLOPEDIJA PASA
59,85 66,50 
Lowest price in last 30 days:53,20