- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records
OKUSI ZAGREBAČKE I ZAGORSKE KUHINJE
About the book OKUSI ZAGREBAČKE I ZAGORSKE KUHINJE
Dugogodišnjim radom u ugostiteljskim objektima imali smo priliku pripremati različita jela naših regija za domaće i strane turiste koja su bila tražena i cijenjena. Pod zagrebačko - zagorskom kuhinjom obuhvaćeno je područje Hrvatskog zagorja, Međimurja i Zagreba gdje nailazimo na bogat niz domaćih narodnih jela, kao što su glasoviti zagorski štrukli, pečena punca s mlincima, turopoljska guska, samoborski kotlet, šestinska pečenica, cijenjena jela od povrća i gljiva, jela od slatkovodnih riba, kao i poznate slastice: međimurska gibanica, šestinski vez, razne pite i savijače. Na zagrebačku kuhinju veliki je utjecaj imala bečka i mađarska kuhinja koje su prilagođene našim uvjetima. Spomenut ćemo ričet sa svinjskim pečenjem, zatim gratinirani marš (jelo od tjestenine i krumpira), flekice s kupusom, fileki na bečki način, razni grenadini, esterhazi odrezak te razni paprikaši i druga jela. U ovoj smo knjizi obuhvatili samo mali dio jela od mnogobrojnih specijaliteta kojima obiluje zagrebačko - zagorska kuhinja. Pokušali smo odabrati jela koja su atraktivna i nadasve pristupačna svakoj domaćici koja želi iznenaditi svoje ukućane. Oslikali smo detalje pripreme, a recepte prilagodili pripremi za četiri osobe, što otprilike odgovara jednoj prosječnoj obitelji. Ako se malo potrudite, uspjeh neće izostati, a vaš uspjeh biti će nose zadovoljstvo.