Show more Show less

17859

OROFACIJALNA GENETIKA

45,31
available
ISBN ISBN: 953-0-31563-5
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2006

About the book OROFACIJALNA GENETIKA

U suvremenoj molekularnoj genetici razvoj zuba postao je prikladan model za proučavanje organogeneze u razvojnoj biologiji i funkcioniranje brojnih pojedinačnih gena: strukturnih i funkcijskih. Stvorena je baza podataka o mreži tih gena i njihovoj povezanosti u razvojnim fazama zuba koja sadržava informacije o 127 gena, a najviše podataka odnosi se na stadije kape i zvona u razvoju zuba.
Ova je knjiga koncipirana tako da studenti ma omogući pristup suvremenim spoznajama
o orofacijalnim abnormalnostima i potakne ih na daljnja istraživanja, te da usmjeri kliničare različitih specijalnosti na interdisciplinarni pristup istraživanju i liječenju pacijenata s kraniofacijalnim abnormalnostima.
Zbog toga smatram da će ova knjiga dati studentima dodiplomskoga i poslijediplomskog studija detaljan pregled najvažnijih genetskih poremećaja u području glave i usne šupljine. Također smatram da će kliničari različitih stomatoloških i medicinskih specijalnosti u ovoj knjizi naći suvremen pregled učestalih genetskih poremećaja koji zahvaćaju orofacijalno područje. Abnormalnosti zuba i oralnih struktura često su ključ za prepoznavanje i diferencijalnu dijagnostiku niza genetskih sindroma i njihove povezanosti sa sustavnim poremećajima u čovjeka.
Knjiga obuhvaća poglavlja koja donose informacije o temeljnim načelima nasljeđivanja različitih poremećaja, mehanizmima nastanka, pregledu i evaluaciji pacijenata s kraniofacijalnim abnormalnostima i postupcima njihova dijagnosticiranja.

Publisher/s
ISBN
953-0-31563-5
Binding
hard
Year of issue
2006
Number of pages
502
Format
24 x 15 cm

Same author products