Show more Show less

16889

PONTIFEX MAXIMUS - život i ostvarenja najvećeg hrvatskog mostograditelja prof. dr. Krune Tonkovića

59,97
53,98
Lowest price in last 30 days: 47,98 
available
ISBN ISBN: 953-6491-94-X
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2003

About the book PONTIFEX MAXIMUS - život i ostvarenja najvećeg hrvatskog mostograditelja prof. dr. Krune Tonkovića

Bio sam posljednji učiteljev učenik. Po drevnoj navadi tom učeniku pripada dužnost da učiteljevo djelo nastavi. Trudio sam se to činiti, ali naravno na svoj način, nastavljajući ujedno putovima i drugih svojih učitelja, čak štoviše velikana kojima sam imao sreću biti suradnikom.
Osim od mojih roditelja, učio sam (a i danas učim) od mnogih nastavnika, profesora, vjeroučitelja, prijatelja, ali na poseban način i osobito intenzivno od tri čovjeka kojima sam bio suradnikom.
Od svog strica dr. fra Jure Radića, teologa i prirodoznanstvenika, utemeljitelja Malakološkog muzeja i Instituta Planina i more u Makarskoj, s kojim sam intenzivno radio tijekom svojih gimnazijskih dana i tijekom ljetnih praznika za vrijeme studija.
Od prof. dr. Krune Tonkovića kojem sam bio asistentom i pod čijim sam vodstvom diplomirao, magistrirao i doktorirao.
Od dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države, kojem sam od 1992. do 1994. bio predstojnikom ureda i gotovo danonoćno u teškim ratnim godinama s njim raspravljao brojne teme.
O dvojici od njih već su napisane knjige, posvećene su im ulice i trgovi, a ja želim, ovim djelom, svratiti pozornost na životni uradak jednoga od naših najvećih graditelja - prof. dr. Krunu Tonkovića.

Author/s
Publisher/s
ISBN
953-6491-94-X
Binding
hard
Year of issue
2003
Number of pages
392
Format
25 x 15 cm