Show more Show less

23025

PRIJENOS ELEKTRIČNE ENERGIJE, ŠTO JE TO?

27,85
25,06
Lowest price in last 30 days: 25,06 
not available
ISBN ISBN: 953697023-6
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2006

About the book PRIJENOS ELEKTRIČNE ENERGIJE, ŠTO JE TO?

Za potrebe knjige nastale u povodu 50 obljetnice organiziranog prijenosa električne energije u Hrvatskoj, izvorni su članci preuređeni, homogenizirani i aktualizirani te dopunjeni brojnim novinama.
Kao skup eseja kojima autor čitatelja uvodi u složeno područje prijenosa električne energije u najširem kontekstu, knjiga je pisana pristupačno najširem krugu čitatelja zainteresiranih za to područje. Osnovnu temu - prijenos električne energije kao dio elektroenergetskog sustava te elektroprivrede i u energetike općenito, autor smješta u širok prostorno-vremenski okvir - svijet u posljednjih stotinjak godina.
Uvodna poglavlja daju pregled oblika energije i njihova udjela u suvremenoj energetici Hrvatske i svijeta. Slijedi iscrpni prikaz povijesti svjetske javne elektrifikacije te tematika prijenosne mreže hrvatskog/svjetskog elektroenergetskog sustava, kao i povezivanja elektroenergetskih sustava. Autor nudi i detaljan prikaz specifične problematike postrojenja elektroenergetskog sustava u svim njegovim sastavnicama, te problematike razvoja i održavanja prijenosne mreže.
Kao posebno aktualne , valja istaknuti cjeline Tržišna elektroprivreda, Nekonvencionalni izvori energije, Povijest prijenosa električne energije u Hrvatskoj te Budućnost prijenosa električne energije, upotpunjene brojnim praktičnim primjerima. Poglavlja sadrže tabele i brojne bogate ilustracije.
Iako nije konvencionalan sveučilišni udžbenik, knjiga možje namijenjena studentima elektrotehnike - pružajući im mogućnost za šire sagledavanje međuovisnosti struke i relevantnih srodnih područja, kao i energetičarima koji žele znati više. Konačno, svojom analitičnošću i aktualnošću tema korisna će biti i novinarima i političarima, kao i prijenosašima, kojima bavljenje užom strukom nije dalo vremena za općenitije uvide.

Author/s
Publisher/s
ISBN
953697023-6
Binding
hard
Year of issue
2006
Number of pages
230
Format
25 x 15 cm