Show more Show less

25654

PSIHIČKO LIJEČENJE

10,45
9,41
Lowest price in last 30 days: 8,36 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2008

About the book PSIHIČKO LIJEČENJE

Ova je knjiga zamišljena kao jasan, jednostavan pregled različitih formi psihičkoga liječenja. Vrlo se malo govori o teoriji - iako smo dali opće smjernice temeljnih teorija kako bi iscjelitelj mogao shvatiti prirodu rada koji provodi - već smo pokušali u ovoj knjizi objasniti "kako" to raditi.
U samom uvodu u temu želimo reći da ne pokušavamo od psihičkog liječenja napraviti "religiju", barem ništa više nego što to čine liječenje lijekovima, masaža ili bilo koji drugi oblik liječenja. Sva prava
liječenja proizlaze iz primjene savršeno prirodnih zakona, a korištena snaga je jednako prirodni zakon
V
kao što je to elektricitet. Sto se toga tiče, svi prirodni zakoni su "božanska" religija i jednako su vrijedni poštovanja i naklonosti.
U zapadnjačkom svijetu postojala je i još uvijek postoji velika sklonost k izgrađivanju religijskih ili polureligijskih kultova vezanih za liječenje. Svaki kult ili sekta tvrde da su njezine metode ili liječenje posljedica neke posebne vjere ili metafizičkog vjerovanja, usprkos činjenici da druge sekte liječe i provode liječenje u jednakoj mjeri. Ovime Istok nije obmanjen ili samoobmanjen. Od svojih ranih dana ondje se poučava da postoje mnoge suptilne sile i forme energije u Prirodi koje su predane čovjeku na korist i uporabu. Na Istoku su često prisutni tajnovitost i strahopoštovanje prema elektricitetu kao psihičkoj sili - zapravo, promatra ih kao različite forme iste stvari i oboje ih poštuje. Malo razmatranja uvjerit će nas u točnost ove tvrdnje. Sva energija i sila očitovanja je prana (hinduski izraz za načelo energije). Istočnjačka učenja kazuju da se iza prane nalazi Um, koji proizlazi iz umnog načela univerzuma. Ovdje ne možemo detaljno raspravljati o ovim teorijama. Upućujem studente na knjigu "Napredna yogi filozofija", gdje se mogu potražiti dodatne informacije.

Author/s
Translator/s
Jurica Medved
Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2008
Number of pages
166
Format
20 x 15 cm

Same author products

-10%MISTIČNO KRŠĆANSTVO
5,64 6,27 
Lowest price in last 30 days:5,02 
-10%VODA I ZDRAVLJE - Indijske vježbe za pročišćenje
8,15 9,06 
Lowest price in last 30 days:7,25 
-10%DISANJE I ZDRAVLJE - Indijske vježbe disanja
8,28 9,20 
Lowest price in last 30 days:7,36 
-10%ŽIVOT POSLIJE SMRTI
9,41 10,45 
Lowest price in last 30 days:8,36