Show more Show less

12866

PSIHOLOGIJA MOGUĆE EVOLUCIJE ČOVJEČANSTVA

7,33
6,60
Lowest price in last 30 days: 5,86 
not available
ISBN ISBN: 953-6996-42-1
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2004

About the book PSIHOLOGIJA MOGUĆE EVOLUCIJE ČOVJEČANSTVA

Ruski matematičar i mislilac R D. Ouspensky, koji je formulirao filozofiju o četvrtoj dimenziji, što graniči sa zapadnjačkim racionalizmom i istočnjačkim misticizmom, bio je zaokupljen i problemima čovjekova bivstvovanja i njegova međuodnosa s univerzumom. Poslije susreta s Gurdjierfom, 1915. godine, počinje se baviti praktičnim studijem metoda razvitka čovjekove svijesti.
Psihologija koju Ouspensky razmatra u ovim uvodnim predavanjima postoji već tisućama godina u različitim oblicima i, za razlika od modeme psihologije, proučava Čovjeka iz perspektive onoga što on može postati. Jednom kada čovjek shvati koliko malo može kontrolirati svoje reakcije na vanjske okolnosti i unutarnje podražaje, mogao bi poželjeti pronaći način kako se osloboditi ovog mehaničkog načina Življenja.
Ouspensky opisuje kako čovjek mora istovremeno raditi na svom znanju i svom postojanju kako bi otkrio unutarnje jedinstvo, te razlog zašto ga je (iako njegov razvoj ovisi o vlastitim nastojanjima) vrlo teško postići bez vodstva "Škole".

Translator/s
Mario Jović
Publisher/s
ISBN
953-6996-42-1
Binding
soft
Year of issue
2004
Number of pages
120
Format
20 x 15 cm

Same author products