Show more Show less

36375

REVIZIJA - Međunarodni pristup

68,29
available
ISBN ISBN: 978-953-246-078-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2009

About the book REVIZIJA - Međunarodni pristup

Glavna je značajka ove knjige njeno pokrivanje četiriju glavnih područja u reviziji: međunarodne dimenzije uključujući standarde, teorije i istraživanja, te glavnih revizijskih i multidisciplinarnih tema. Pruža pažljivo uravnoteženu prezentaciju revizijske teorije i prakse kroz medunarodnu i multidisciplinarnu pokrivenost revizijskih pitanja i srodnih tema. Detaljnije, ova knjiga istražuje:

- teoretske temelje revizije: kroz poglavlja su prezentirana i raspravljena mnoga značajna istraživanja i studije. To uključuje sljedeće: raspravu o filozofiji revizije, revizija kao područje znanja, odnos između revizije i znanstvenih disciplina, doprinos teoretskih koncepcija revizijskoj praksi, ekonomiju informacija, potražnju i ponudu usluga izražavanja uvjerenja, reviziju i organizacije, reviziju i korporativno upravljanje, neovisnost revizora i etika, donošenje odluka u reviziji, reviziju, cijene dionica i odluke o davanju zajmova te ekonomsko utvrđivanje cijena revizijskih usluga.

- međunarodne aspekte revizije: posebna po svojoj opsežnoj pokrivenosti međunarodnih pitanja, ova knjiga pruža razumijevanje razvoja revizije širom svijeta. To uključuje ispitivanje međunarodnih standarda (IFAC), profesionalnih standarda i regulatornih tijela u SAD-u (SEC, PCAOB, AICPA) te europskih direktiva i preporuka. IFAC-ovi standardi, direktive i preporuke EU te, gdje je prikladno, revizijski standardi SAD-a (PCAOB i AICPA) prezentirani su u odgovarajućim poglavljima. Međunarodnoj reviziji i europskim direktivama posebno su posvećeni 5. i 6. poglavlje. Nadalje, glavna revizijska pitanja u međunarodnom kontekstu prezentirana su u različitim poglavljima, primjerice: neovisnost revizora i etika (7. poglavlje), interne kontrole nad financijskim izvještavanjem (11. poglavlje), revizorovo izvješćivanje (12. poglavlje), IT i kontinuirana revizija (13. i 14. poglavlje), kontrola kvalitete revizije (15. poglavlje), zakonska odgovornost (16. poglavlje), revizija i financijska tržišta (17. poglavlje) te pitanja povezana s revizijskim okruženjem s obzirom na korporativne i revizijske neuspjehe (18. poglavlje). Iako se ova knjiga ne temelji na standardima SAD-a, raspravljeni su revizijski standardi PCAOB-a i AICPA-a te propisi SEC-a (primjerice s obzirom na rizik revizije, poslovni rizik, uzrokovanje, interne kontrole, revizorovo izvješćivanje, korporativno upravljanje i revizijski odbor).

- inovativni su pristupi reviziji i uslugama izražavanja uvjerenja također istraženi, uključujući nedavne događaje po pitanju eksterne revizije i revizijskog odbora, rizika revizije, izvještavanja u realnom vremenu i kontinuirane revizije, COBIT-a, revizijskih i tehnoloških dostignuća, usluga izražavanja uvjerenja, interne kontrole i revizije u okruženju informacijskih tehnologija te nedavnih revizijskih i upravljačkih propisa. Ovi odjeljci ukazuju na izazove s kojima se susreće revizijska profesija.

- multidisciplinarni pristup istražuje odnose između revizije i organizacije, između revizije i korporativnog upravljanja (i revizijskog odbora), revizije i financijskog tržišta, revizije i korporativnog financijskog izvještavanja te revizije i sustava informacijskih tehnologija. Kroz ovu analizu možemo bolje razumjeti i poštovati ulogu revizije unutar njenog šireg konteksta.

Author/s
Translator/s
Ana Klikovac , Mario Fuš , Iva Kvakić , Bruna Tomino , Miljana Vladec
Publisher/s
ISBN
978-953-246-078-0
Binding
soft
Year of issue
2009
Number of pages
675
Format
25 x 15 cm

Same author products

-10%REVIZIJA - Međunarodni pristupAntikvarijat
29,86 33,18 
Lowest price in last 30 days:26,54