Show more Show less

25157

RJEČNIK OSMOJEZIČNI (7) ENCIKLOPEDIJSKI

13,27
11,95
Lowest price in last 30 days: 10,62 
available
ISBN ISBN: 953-268-005-5
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2008

About the book RJEČNIK OSMOJEZIČNI (7) ENCIKLOPEDIJSKI


Osmojezični enciklopedijski rječnik jedinstven je u modernoj epohi, premda su takvi višejezični rječnici u rastu europske kulture, u humansitičko doba, imali formativan utjecaj.


Sada je snalaženje u naslijeđu u govornoj praksi modernih jezika još zahtjevnije, pa izvedba rječnika uz dokumentacijsko i leksikografsko umijeće stručnjaka podrazumijeva prepoznatljivu središnju uredničku svijest.


Rječnik znanstveno i s hrvatskoga gledišta posreduje temeljne jezične i kulturne činjenice svijeta u kojem živimo. Priručnik općega strukovnoga tipa sadržava sustavno razvrstane i raspoređene riječi s obiljem naziva, imena i izričaja koji su s hrvatskoga prevedeni na ruski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski i latinski. S jezikoslovnim oznakama i naznakama polja primjene, natuknice obrađuju i drevnu mitologiju i modernu tehniku, medicinske znanosti i politiku, s primjenom i frazemima.


Osmojezični enciklopedijski rječnik, pomagalo s mnoštvom obavijesti sinkronijske i dijakronijske naravi, pouzdan je oslonac u učenju jezika i prevođenju, nezamjenjiv u višejezičnom ambijentu.


ISBN
953-268-005-5
Binding
hard
Year of issue
2008
Number of pages
1000
Format
25 x 15 cm