Show more Show less

110701

ŠAMAN PLEMENA ZULU - Snovi, proročanstva i misteriji

18,58
16,72
Lowest price in last 30 days: 18,58 
available
ISBN ISBN: 978-953-7903-19-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2015

About the book ŠAMAN PLEMENA ZULU - Snovi, proročanstva i misteriji

U ovom rijetkom uvidu u misticizam Zulua Vusamazulu Credo Mutwa razbija okove tradicionalne tišine te iznosi svoja osobna iskustva zuluškog šamana sangome. Uzevši kao pozadinu postkolonijalnu Južnu Afriku, knjiga Šaman plemena Zulu donosi iz prve iskustva ruke afričkog iscjelitelja te otkriva kozmologiju Zulua.
Mutwa započinje s dojmljivom pričom o svom osobnom putovanju kršćanskog učitelja engleske naobrazbe koji dobiva poziv da pođe koracima svog djeda te postane šaman i čuvar narodnih predaja. Zatim iznosi priče o svojim precima, uključujući i mitove o stvaranju svijeta. Govori o dolasku zla na svijet, o pustolovinama boga-varalice Kintua te o odnosima Zulua s „plamenim posjetiteljima” koje on povezuje s izvanzemaljcima. U pokušaju da sačuva znanje svojih predaka i promiče svoju viziju svijeta ujedinjenog u miru i harmoniji, Mutwa također otkriva ranije skrivane tajne iscjeljivanja i duhovnih praksi Zulua, uključujući iscjeljujuću moć sangome i paranormalnih moći svog naroda.
Vusamazulu Credo Mutwa živi u Pretoriji u Južnoj Africi nedaleko Johannesburga, gdje još i danas izrađuje skulpture, slika i poučava o zuluškim predajama. Njegova knjiga Indaba, My Children postala je klasik afričke književnosti.

Author/s
Translator/s
Goran Čaćić
Publisher/s
ISBN
978-953-7903-19-0
Binding
soft
Year of issue
2015
Number of pages
260
Format
22 x 15 cm