- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records
SLATKI DOBAR TEK - neobična obiteljska kuharica
About the book SLATKI DOBAR TEK - neobična obiteljska kuharica
Ukoliko ste očekivati. knjigu "gourmet" recepata koje nikada i nigdje nećete imati prilike ostvariti, - prevarili ste se! Ukoliko ste očekivali knjigu još jedne nonice koja je marljivo skupljala recepte, pa je nakon sto godina to netko objavio, opet ste se prevarili!
Ovo je jednostavno knjiga recepata, kuharica u najjednostavnijem smislu te riječi, na kojoj je autorica marljivo radila nekoliko godišnjih doba kako bi došla do najboljih i najtočnijih omjera, ustima najfinijih okusa i, ono što je najvažnije, kako bi svima onima koji će se odlučiti na spravljanje ukusnih i pažljivo izabranih kolača, prenijela dio svoga iskustva.
Knjijižica slatkih recepata koju držite u ruci zapravo je modernom vremenu prilagođena kuharica jedne none, pa je stoga istovremeno spoj stogodišnjeg iskustva spravljanja kolača u domaćinstvu te onoga što je izuzetno važno, a to su točne naznake količina sastojaka i tijeka postupka pripreme kolača.
(premda je nona iz Rijeke, obiteljsko je podrijetlo znatno šire. U kuharicu su stoga upisana iskustva i Slavonije, i (Dalmacije, i Istre, i dobroga starog Zagreba, nađe se tu ponešto Italije i Mađarske, pa je cijeli taj okusno-iskustveni "miš-maš" zapravo dio naše jedinstvene tradicije...