Show more Show less

6159

SUSRETI S POVIJEŠĆU

10,62
9,56
Lowest price in last 30 days: 8,49 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2000

About the book SUSRETI S POVIJEŠĆU

Dara Janeković nedvojbeno pripada plejadi naših najuglednijih novinarskih i publicističkih pera druge polovice XX. stoljeća. Svojim izvještajima i reportaćama, sa svih kontinenata, hrvatsku i jugoslavensku javnost godinama je obavještavala s mjesta dogašaja, iz prve ruke - o najznačajnijim političkim zbivanjima i kriznim žarištima suvremenog svijeta: raspad kolonijalnih imperija, arapsko-izraelski sporovi, kineska kulturna revolucija, nesvrstani i hladnoratovska logika...
O ovim i drugim otvorenim pitanjima koja su, nažalost, ostala neriješena do dana današnjega, autorica je razgovarala s državnicima i političarima koji su artikulirali globalni politički svijet. Procjene i prosudbe intervjuiranih sugovornika, poneke i proročanski formulirane, i danas su vrlo aktualne, pa je to bio glavni poticaj da se na jednom mjestu, na zalazu XX. stoljeća, objavi ovaj izbor tekstova, pod nazivom Susreti s poviješću.
Dara Janeković bila je predsjednica Društva novinara Hrvatske i potpredsjednica Saveza novinara Jugoslavije. Dobitnica je mnogih domaćih i međunarodnih novinarskih priznanja i nagrada: u Pragu je dobila Međunarodnu nagradu za reportažu o podijeljenoj Koreji, koja je objavljena pod naslovom "Zaboravljena 38. paralela", zatim, Zlatno pero godine 1972., Otokar Keršovani (najviša nagrada Društva novinara Hrvatske, za životno djelo) te nagradu Moša Pijade, Saveza novinara Jugoslavije, također za životno djelo.


Author/s
Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2000
Number of pages
366
Format
21,5 x 15 cm

Same author products

-10%VELIKI MIR...TADA BI ZAVLADAO SVIJETOMAntikvarijat
4,78 5,31 
Lowest price in last 30 days:4,25