Show more Show less

153191

TAJ HEJT U GLAVI

15,79
14,21
Lowest price in last 30 days: 12,64 
available
ISBN ISBN: 978-953-349-111-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2019

About the book TAJ HEJT U GLAVI

 


Šesnaestogodišnja Starr Carter spretno balansira između dva svijeta – sirotinjskog crnačkog geta u kojem odrasta i perspektivne "bjelačke" škole u predgrađu, u koju su je upisali brižni roditelji.

No, cijeli njezin svijet prsne u milijardu krhotina one noći kad joj bijeli policajac pred očima ubije najboljeg prijatelja iz djetinjstva. Khalil nije bio naoružan i nije predstavljao nikakvu prijetnju. Bio je samo dječak. S dvije jamice na licu. I golemim teretom odrastanja u crnačkoj četvrti. Starr je svjesna da bi svojim svjedočenjem ugrozila sebe, obitelj, status koji je stekla u skupoj školi I sve ono što njezini roditelji godinama pomno grade. Međutim… Čemu nam uopće služi glas ako ćemo samo šutjeti?

Šesnaestogodišnja Starr Carter spretno balansira između dva svijeta – sirotinjskog crnačkog geta u kojem odrasta i perspektivne "bjelačke" škole u predgrađu, u koju su je upisali brižni roditelji. No, cijeli njezin svijet prsne u milijardu krhotina one noći kad joj bijeli policajac pred očima ubije najboljeg prijatelja iz djetinjstva. Khalil nije bio naoružan i nije predstavljao nikakvu prijetnju. Bio je samo dječak. S dvije jamice na licu. I golemim teretom odrastanja u crnačkoj četvrti. Starr je svjesna da bi svojim svjedočenjem ugrozila sebe, obitelj, status koji je stekla u skupoj školi I sve ono što njezini roditelji godinama pomno grade. Međutim… Čemu nam uopće služi glas ako ćemo samo šutjeti?


 

Author/s
Translator/s
Ivana Šarić
Publisher/s
ISBN
978-953-349-111-0
Binding
soft
Year of issue
2019
Number of pages
368
Format
23 x 15 cm