Show more Show less

27

TREĆI PUT - nova politika za novo stoljeće

5,33
4,80
Lowest price in last 30 days: 4,80 
available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2000

About the book TREĆI PUT - nova politika za novo stoljeće

Tony Blair, premijer Ujedinjenog kraljevstva i jedan od nezaobilaznih predvodnika onih koji teže obnovi europske napredne misli, napisao je Treći put kao novu politiku za novo stoljeće. Riječ je o traženju mogućih odgovora koje iziskuje suvremena Europa zahvaćena velikim promjenama.


U tim okvirima, Blair izlaže središnje vrijednosti koje su vodile naprednu politiku duže od stoljeća, kao i međuovisnost, isprepletenost i relevantnost tih vrijednosti i njihove primjene u novim uvjetima.


Blairov članak pruža nam također određenu redefiniciju odnosa između države blagostanja i građana koji bi trebali uživati to blagostanje: ograničava ovlasti državne birokracije i otvara nove prostore civilnog društva,podjednako u prosvjeti ili u zdravstvu,u brizi za obitelj ili međunarodnu zajednicu.


Ukratko, slagali se ili ne slagali s njegovim pogledima, nesumnjivo je da se Tony Blair zalaže i nudi nove vidike u suvremenoj europskoj politici.

About the book - TREĆI PUT - nova politika za novo stoljeće

Proslov (Milan Bandić) Uvod 1. Vrijednosti 2. Treći put u svijetu u promjenama 3. Suvremeno i dinamično gospodarstvo 4. Snažno civilno društvo: prava i dužnosti 5. Djelatna vlast: suradnja i decentralizacija 6. Internacionalizam, a ne izolacija Zaključak Pogovor (Pavle Kalinić)

Author/s
Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2000
Number of pages
80
Format
20 x 15 cm