Show more Show less

113510

U ZEMLJI ZMAJA

15,79
available
ISBN ISBN: 9789539943460
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2015

About the book U ZEMLJI ZMAJA

Jeste li čuli za butansku filozofiju sreće?
 Znate li da Butanci razvoj ne mjere BDP-om nego BNS-om –bruto nacionalnom srećom?
Jeste li znali da je zahvaljujući donedavnoj tisućljetnoj izolaciji od ostatka svijeta, Butan uspio sačuvati egzotičnu tradiciju više od svih ostalih himalajskih zemalja?
Znate li da su u Butanu zabranjene plastične vrećice, vanjsko oglašavanje i cigarete, a da je propisano da svi moraju odijevati tradicionalne nošnje i graditi kuće isključivo butanskim stilom?
 Zanima li vas kako se pola milijuna Butanaca uspjelo oduprijeti pritiscima susjednih milijardu Kineza i milijardu Indijaca te utrti vlastiti, originalan put?
Sve je to zanimalo i Davora Rostuhara koji je odgovore potražio putujući Butanom uzduž i poprijeko –  pješačeći do najudaljenijih dolina Himalaje, prateći jedan od najzahtjevnijih i najljepših trekinga na svijetu: Snowman trek. Odgovore je pronašao u susretima s brojnim dragim ljudima, a nama ih nudi u formi stiha, kroz crtice, priče, pjesme i fotografije koje razotkrivaju neobično tkivo te malo poznate zemlje Dalekog Istoka ili, kako je Butanci nazivaju, zemlje gromovitog zmaja.

Author/s
ISBN
9789539943460
Binding
soft
Year of issue
2015
Number of pages
126
Format
20 x 15 cm