Show more Show less

117966

USA NOIR

5,30
4,77
Lowest price in last 30 days: 4,24 
not available
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2015

About the book USA NOIR

Zbirka najboljih krimi priča suvremenih američkih noir autora. Uvodni dio pročitajte OVDJE.
Prije dvanaest godina mladi je američki neovisni izdavač iz Brooklyna, Johnny Temple, inače basist post-hardcore benda Girls Against Boys, došao na ideju da tom dijelu New Yorka posveti zbirku priča koje bi istražile njegovu tamnu stranu. U svojoj izdavačkoj kući Akashic Books okupio je sjajne autore koji su željeli ispričati svoju brooklynsku priču, a među njima su se zatekle i neke današnje književne zvijezde, tada još nepoznate, ali i neka pouzdana imena iz kriminalističkog undergrounda.
 Brooklyn Noir doživio je velik uspjeh i kod publike i kod kritike i započeo izvanredno uspješnu Noir ediciju u kojoj je dosad izašlo osamdesetak naslova koji nose imena gradova ili, u nekim slučajevima, država. Ubrzo se Noir proširio svijetom, od Havane do Manile, od Moskve do Teherana. U hrvatskom su prijevodu, u izdanju izdavačke kuće Durieux i uz potporu Ministarstva kulture, dosad izašli Dublin, Rim i Barcelona Noir, a svoju je svjetsku premijeru imao i Zagreb Noir, naslov koji će jesenas izaći i u engleskom prijevodu u izdanju Akashic Books.
Ipak, više od polovice tih zbirki pripovijedaka američke je provenijencije, a USA Noir izdavačev je izbor osobnih favorita. Među autorima priča su Dennis Lehane, Michael Connely, Lee Child, Joyce Carol Oates, Jonathan Safran Foer....
Noir atmosfera kojom su prožete ove priče dočaravaju jednu drukčiju, autentičnu Ameriku, onu koja diše i umire neprimjetno, iza svrnutog pogleda površnog promatrača.

Translator/s
Duško Čavić , Sanja Vakula
Publisher/s
Binding
soft
Year of issue
2015
Number of pages
350
Format
19 x 15 cm

Same author products

-10%USA NOIR 2
17,68 19,64 
Lowest price in last 30 days:15,71