Show more Show less

1781

ZDRAVLJE IZ PRIRODE - RIJEŠITE ZDRAVSTVENE PROBLEME..

39,15
35,24
Lowest price in last 30 days: 31,32 
available
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2000

About the book ZDRAVLJE IZ PRIRODE - RIJEŠITE ZDRAVSTVENE PROBLEME..

Zbog mjesečnih fluktuacija u količini i vrsti ženskih hormona koji se luče u mjesečnom menstrualnom ciklusu, kronobiološke promjene su kod žena uočljivije. Prema anketi provedenoj za potrebe Američkog liječničkog udruženja, tri od četiri ispitana liječnika slažu se da kronobiologija, veza između vremena i zdravlja, utječe na ženski reproduktivni sustav.
Mnogi od ispitanih medicinara naveli su kako vode računa o prirodnim ritmovima tijela kad propisuju liječenje. Usklađivanje liječenja s kronobiološkim obrascima pojedinih zdravstvenih stanja kao što su astma ili migrena naziva se kronoterapeutikom.
Znanstvena zajednica općenito je sklonija pažljivijem proučavanju načina kroz koje dimenzija vremena može ljudima pomoći da najbolje iskoriste proces liječenja, kaže Timothy Monk, profesor psihijatrije i voditelj istraživačkog programa ljudske kronobiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Pittsburgu. Liječnici počinju propisivati terapije u kojima pacijent može uzimati lijek onda kada ga organizam može najbolje iskoristiti. Uz to, liječnici s vise pažnje određujuju primjenu jakih preparata kakvi se koriste, na primjer, u kemoterapiji, kako bi ih bolesnik mogao primati u trenutku kad je manja njihova toksičnost za organizam.
Smisao je jednostavan. Uzimajući lijek u trenutku kad ga vaše tijelo može najbolje iskoristiti na trostrukom ste dobitku: Možete uspješnije savladati bolest. Osjetit ćete manje popratnih pojava. I - možda će vam biti potrebna manja količina lijeka.
Sve su brojniji dokazi koji otkrivaju da se i liječenjem koje ne uključuje farmaceutska sredstva, propisanim u pravo doba dana, mjeseca ili godišnjeg doba, može puno postići u otklanjanju simptoma.

Publisher/s
Binding
hard
Year of issue
2000
Number of pages
560
Format
23 x 15 cm