Show more Show less

51178

ŽIVOT I ALKEMIJA KRISTALA

52,96
47,66
Lowest price in last 30 days: 42,37 
not available
ISBN ISBN: 978-953-319-113-3
Binding Binding: binding_25,5
Year of issue Year of issue: 2010

About the book ŽIVOT I ALKEMIJA KRISTALA

Ljudi svih vremena, civilizacija, društvenih zajednica i kultura bili su jednako očarani kristalima zbog njihova izgleda i zbog svojstava koja su im pripisivali, a do danas ih i znanstveno dokazali. Unatoč tome, i danas se, kao nekadašnji alkemičari, pitamo što to kristalima daje svojstva koje ne posjeduje ni čovjek kao najinteligentnije biće na kugli zemaljskoj.
Vesna Ivanović u svojoj je knjizi sakupila fizička, kemijska, ali i „čudotvorna“ svojstva kristala i dragulja, nastojeći „pomiriti“ ezoteričko i znanstveno. Vodila ju je činjenica da su neke pradavne recepture o uporabi kristala vrlo slične današnjim metodama liječenja te da se mnoge ezoteričke spoznaje mogu znanstveno dokazati. Iako strastveno zaljubljena u kristale, kao povjesničarka umjetnosti autorica je nastojala zadržati objektivnost, svjesna da su upravo izostanak racionalnog pristupa djelovanju kristala i aureola „čuda” marginalizirali ovu temu i učinili je odbojnom znanstvenicima.
Znanstveni dio knjige, posvećen svojstvima kristala prema DANA sistematizaciji, autorica je ispreplela s maštovitim pričama koje dopunjuju razumijevanje kristala i dopuštaju nova tumačenja njihovih moći i djelovanja. Iako ova bogato ilustrirana knjiga multidisciplinarno predstavlja dosad poznate činjenice o kristalima, autorica napominje kako je ona tek zagrebla u bit njihove enigme.
Predgovor knjizi Život i alkemija kristala napisao je Krešimir Mišak, dugogodišnji autor tv- emisije Na rubu znanosti, koji pretpostavlja da je čovječanstvo na pragu otkrića i razjašnjavanja svjetlosne komunikacije jedinstvenog kristala života, DNK.

Author/s
Publisher/s
ISBN
978-953-319-113-3
Binding
binding_25,5
Year of issue
2010
Number of pages
332
Format
T x 15 cm