AN ENGLISH READER FOR FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
O knjizi AN ENGLISH READER FOR FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Studij pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obuhvaća dva studija; studij: Prehrambena tehnologija sa smjerovima: Prehrambeno inženjerstvo i Nutricionizam i studij: Biotehnologija, sa smjerovima: Biokemijsko inženjerstvo i Biokemijska mikrobiologija.
Nastava engleskog stručnog jezika pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nastoji, na temelju stručnih i znanstvenih tekstova iz navedenih područja pisanih na izvornom engleskom jeziku, poštujući metodske zakonitosti nastave jezika struke i imajući u vidu predznanje studenata iz engleskog jezika, studentima PBF-a približiti engleski stručni jezik (ESP), tj. engleski jezik znanosti i tehnologije (EST), te im olakšati praćenje stručne i znanstvene literature na engleskom jeziku, neophodne kako za njihov studij, tako i za njihovo buduće zvanje. Isto tako, tijekom nastave engleskog stručnog jezika nastojimo u studenata razviti i druge komunikacijske sposobnosti na engleskom jeziku, kako pismene, npr. pisanje bilješki i sažetaka, tako i usmene, npr. diskusije, usmeno izlaganje o zadanoj stručnoj temi na engleskom jeziku, itd.
Zbirke radnih materijala s vježbama i glosarom u udžbenicima "An En-glish Reader for Food Technologv and Biotechnologv" — Book One i "An English Reader for Food Technology and Biotechnology" — Book Two — zbirke su izvornih stručnih i znanstvenih tekstova na engleskom jeziku iz raznih polja i područja znanosti obuhvaćenih studijima i smjerovima pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.