Prikaži više Prikaži manje

38045

ANARHISTIČKA TENZIJA, KRITIKA SINDIKALIZMA, ORUŽANA RADOST

7,96
7,17
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6,37 
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-7200-11-4
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2007

O knjizi ANARHISTIČKA TENZIJA, KRITIKA SINDIKALIZMA, ORUŽANA RADOST

Alfredo Maria Bonanno već više od četredeset godina predstavlja izazov pokušajima normalizacije i kontrole društvenih pokreta, a kroz svoje teorijske tekstove i aktivnosti žestoko se suprotstavlja svim oblicima moći, autoriteta i ugnjetavanja. Uz to, prepoznaje važnost stalnog razvoja anarhizma i anarhističkih ideja, čemu daje važan doprinos kroz svoje radove, a u ovoj knjizi predstavljamo tri naslova.
Anarhistička tenzija je transkript govora održanog tijekom devedesetih u kojem, između ostalog, iznosi svoje viđenje anarhizma kao žive ideje koju ne čini teorija zapisana na papiru već ljudi koji tu ideju žive svaki dan i streme njenom ostvarenju.
Kritika sindikalizma je upravo ono što sam naslov govori. Donosi prikaz razvoja sindikalističkih ideja i različitih smjerova sindikalizma, kao i onoga što ih sve povezuje, sve jasno izneseno uz niz primjera iz prošlosti i sadašnjosti kapitalističkog razvoja.
Oružana radost je nastala kao tekst u specifičnom trenutku talijanske povijesti, no i danas, uz nužne napomene u predgovoru, predstavlja tekst koji autor ne bi mijenjao.
Uz prijevode originalnih tekstova konjiga sadrži i prijevode nekoliko predgovora različitim izdanjima u kojima autor govori o kontekstu u kojem su tekstovi nastali, reakcijama tada i prilikom kasniji izdanja, te skreće pažnju na promjene koje su se dogodile ili koje su sami tekstovi predvidjeli.

Preveo(la)
Dario Vošten , Vida Papić
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-7200-11-4
Uvez
meki
Godina izdanja
2007
Broj stranica
125
Format
21 x 15 cm