40100132992

DIPLOMATSKI PEČAT - sasvim osobno

33,18 | 249,99 kn
26,54 | 199,97 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 33,18  | 249,99 kn
dostupno
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi DIPLOMATSKI PEČAT - sasvim osobno

Knjiga „Diplomatski pečat – sasvim osobno“ freska je suvremene hrvatske diplomacije i vanjske politike. Sadrži više od stotinu kratkih diplomatskih mikromemorija koje će zasigurno pobuditi zanimanje javnosti zainteresirane za hrvatsku vanjsku politiku, međunarodne odnose, diplomaciju i suvremenu povijest.

Kratke priče obuhvaćaju niz diplomatskih aktivnosti, razgovora i anegdota vezanih uz najznačajnije vanjskopolitičke događaje u Republici Hrvatskoj zadnjih trideset godina od borbe za međunarodno priznanje, uloge diplomacije u ratnim danima i ulaska u najznačajnije međunarodne organizacije i saveze do recentnih diplomatskih aktivnosti nakon hrvatskoga ulaska u Europsku uniju i NATO savez.

Knjiga je autentičan doprinos znanosti i struci u području hrvatske vanjske politike, suvremene diplomatske povijesti, kulture i povijesti sjećanja te međunarodnih odnosa i diplomacije.

Autori knjige najznačajniji su kreatori i nositelji hrvatske vanjske politike i diplomacije od predsjednika, predsjednika vlada i ministara vanjskih poslova do veleposlanika i generalnih konzula. Predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Zagrebu u uvodnom su se dijelu osvrnuli na značaj knjige i hrvatsku diplomaciju kroz 30 godina od borbe za međunarodno priznanje do suvremenoga razdoblja.

Knjigu su uredili Goran Bandov, međunarodno priznati i ugledni sveučilišni profesor, te Jelena Perleta i Ivana Petrović, ugledne hrvatske novinarke i vanjskopolitičke komentatorice. Nakladnik je Sveučilište u Zagrebu.

„Diplomatski pečat – sasvim osobno“ knjiga je sa stotinu dosad nepoznatih kratkih diplomatskih priča, koja će zacijelo potaknuti nastanak brojnih novih priča.

Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2022
Broj stranica
243
Format
28x21