Prikaži više Prikaži manje

168751

DJEVICA, SUPRUGA, UDOVICA, KURVA

19,90
dostupno
ISBN ISBN: 978-953358503-1
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi DJEVICA, SUPRUGA, UDOVICA, KURVA

Kako nastaviti živjeti nakon gubitka osobe s kojom smo izgradili život?
Iako smo s gubicima svojih voljenih neprestano suočeni, o tugovanju rijetko govorimo. Djevica, supruga, udovica, kurva Erice Johnson Debeljak iskreno nas suočava s tugom i boli koje dolaze s urušavanjem svijeta nakon tragične smrti njezina supruga, pjesnika Aleša Debeljaka. Ipak, ona nas upoznaje i s ljubavi koja je ponekad veća i od smrti same.
Djevica, supruga, udovica, kurva roman je koji bismo mogli nazvati i autofikcijom i memoarima, ali prije svega to je veličanstveno književno ostvarenje, fascinantno u dosezima studije tugovanja, potrebe da se preživi te propitivanju uloge udovica. Ovaj roman donosi nam ne samo analizu vlastitog susreta s tragedijom već i fascinantne priče o ženama kroz povijest, književnost i mitove koje nas neugodno šokiraju činjenicom koliko se odnos društva prema udovicama nije mijenjao s vremenom i koliko je tema traženja vlastitog mjesta nakon smrti muža i danas ono o čemu se ne govori.
Ovaj maestralno napisan, razarajuće emotivan, a komunikativan roman suočava nas u svakom trenutku s našim najvećim nadanjima, da ćemo pronaći onu pravu ljubav na čijim se temeljima gradi budućnost, i s našim najvećim strahom, da ćemo tu osobu izgubiti. Ipak, Djevica, supruga, udovica, kurva ostavlja nas s nadom. S činjenicom da život uvijek prevlada.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953358503-1
Uvez
meki
Godina izdanja
2022
Broj stranica
232
Format
20 x 15 cm