Prikaži više Prikaži manje

81399

EVOLUCIJSKA PSIHOLOGIJA - Nova znanost o umu

52,96
dostupno
ISBN ISBN: 9789531917490
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2012

O knjizi EVOLUCIJSKA PSIHOLOGIJA - Nova znanost o umu

Evolucijska psihologija je revolucionarno nova znanost, prva sinteza suvremenih načela psihologije i evolucijske biologije. Dajući pregled područja u ovom trenutku ova knjiga skromno pridonosi ostvarenju znanstvene revolucije koja će pružiti temelje za psihologiju u novom tisućljeću.
Od izdavanja nagrađenog prvog izdanja Evolucijske psihologije: Nove znanosti o umu, 1999. godine, unutar ovog područja došlo je do eksplozije novih istraživanja. Osnovani su novi evolucijsko-psihologijski časopisi, a zastupljenost evolucijskih publikacija u općim psihologijskim časopisima stalno raste. Novi kolegiji iz područja evolucijske psihologije predaju se na fakultetima i sveučilištima diljem svijeta. I dalje postoje mnoge praznine u znanstvenom znanju, a svako novo otkriće donosi nova pitanja i nova područja istraživanja.
Područje evolucijske psihologije je vitalno, uzbudljivo i prepuno empirijskih otkrića i teorijskih pronalazaka. Zaista, kao što navodi harvardski profesor Steven Pinker: "U istraživanju ljudi postoje važna područja ljudskog iskustva – ljepota, majčinstvo, srodstvo, moral, suradnja, seksualnost, nasilje – u kojima evolucijska psihologija pruža jedinu suvislu teoriju". 

Autor/i
Preveo(la)
Meri Tadinac
Nakladnik/ci
ISBN
9789531917490
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2012
Broj stranica
494
Format
25 x 15 cm

Od istog autora