Prikaži više Prikaži manje

158800

GLASOVI U TAMI

99,00 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-360-157-1
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2020

O knjizi GLASOVI U TAMI

Serijski ubojica hara Bolognom. Zovu ga Iguana, jer nakon svakog zločina preuzima identitet žrtve kako bi ušutkao "paklena zvona" što mu odjekuju u ušima. Inspektorica Grazia Negro pokušava mu stati na kraj, a jedini svjedok koji ga može prepoznati slijepi je mladić Simone.

Dok lovac i plijen neprestano izmjenjuju uloge, radnju pratimo čas pozornim i tjeskobnim očima Grazije, čas kroz grozničav i bolan pogled Iguane, ili je, kad je perspektiva Simoneova, doživljavamo kao simfoniju zvukova i glasova, složenu i maštovitu mentalnu arabesku. A grad koji pred našim očima tako poprima oblik guste mreže spletki i opsesija ujedno je nevjerojatan talijanski megalopolis i čarobno kazalište u kojemu ništa nije nemoguće.

Napet i besprijekoran roman, priča o ljubavi i samoći, triler koji vješto dozira emocionalnu napetost i dramske obrate.

"S briljantno psihotičnim negativcem koji zasjenjuje ostale likove i vrtoglavom radnjom koja nikad ne usporava radi pukog fraziranja, ovo je malo remek-djelo talijanskog noira." Guardian

"Kad jaganjci utihnu na talijanski način." Il Resto del Carlino

"Nesvakidašnji psihološki triler, pun ljepote i ritma." Il Messaggero

Carlo Lucarelli (Parma, 1960.) talijanski je pisac noir romana od kojih su mnogi pretočeni u filmove i serije. Osim toga, i povezano s tim, jedno je vrijeme na talijanskoj državnoj televiziji RAI vodio popularnu emisiju o neriješenim zločinima. Pjevao je u post-punk bendu. Uređivao je online književni časopis. Vodio je radionice pisanja u Torinu i u zatvoru u Padovi. Za svoje je pisanje dosad dobio petnaest što talijanskih, što međunarodnih nagrada i priznanja. Živi i radi u Mordanu pokraj Bologne.

Autor/i
Preveo(la)
Dean Trdak
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-360-157-1
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2020
Broj stranica
204
Format
24 x 15 cm