Prikaži više Prikaži manje

171977

IZA I ISPRED POZORNICE

19,90 | 149,94 kn
17,91 | 134,94 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 19,90  | 149,94 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-355-674-1
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2023

O knjizi IZA I ISPRED POZORNICE

Shvaćanje i definiranje tradicijske kulture dugo je otvaralo stručne polemike, od razine tumačenja terminologije i pojmova, sve do razumijevanja raznolike materije koja se može svrstati pod pojmove i nazive baštine i tradicijske kulture. To je posljedično dovelo i do paušalnog medijskog izvještavanja u kojemu se nazivi baština, tradicija, tradicijska kultura i folklor upotrebljavaju kao istoznačnice, te ih se ne tumači niti kontekstualizira dovoljno jasno. Knjiga Iza i ispred pozornice odlučan je iskorak u razjašnjenju nedoumica u teoriji tradicijske kulture, kao i u njezinu komunikacijskom pokretanju.

Autor ove knjige, Krešimir Dabo, svjestan paradoksalne društvene situacije u kojoj narodna umjetnost čini neodvojiv dio nacionalnog identiteta i može biti zanimljiv temelj za izgradnju državnog imidža umjetnosti, a u isto vrijeme nema adekvatnu medijsku popraćenost, postavio je pitanje može li se bolje i učinkovitije promovirati narodna baština i komunikacijskim kanalima upoznati hrvatska javnost s prebogatim nasljeđem kojim se bave mnogobrojna kulturno-umjetnička društva i baštinske ustanove.

U knjizi Iza i ispred pozornice autor predstavlja ideje brendiranja nacionalnog identiteta temeljenog upravo na tradicijskom nasljeđu te ideje stvaranja i otvaranja prostora za poboljšanje strateške komunikacije ustanova i organizacija koje prikupljaju, čuvaju i predstavljaju izvedbenu tradicijsku umjetnost kroz uporabu društvenih mreža, novih tehnologija i novih pristupa izgradnji i zadržavanju publike.

Autor/i
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-355-674-1
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2023
Broj stranica
176
Format
23 x 15 cm