Prikaži više Prikaži manje

159121

JE LI EUROPA KRŠĆANSKA?

110,00 kn
99,00 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 99,00 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-8075-87-2
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2020

O knjizi JE LI EUROPA KRŠĆANSKA?

Dok se Europa prepire oko pitanja nacionalnog identiteta, nativizma i imigracije, Olivier Roy u središte zanimanja stavlja kršćanstvo kao temelj identiteta Zapada, odgovara na pitanja jesu li sekularizam i islam doista prijetnje kršćanskim vrijednostima te kakva je budućnost kršćanstva u Europi.
Umjesto ponavljanja poznate priče o propadanju, Roy istražuje važnost toga što sekularizirane zapadne nacije kršćanstvo smatraju isključivo kulturnom silom svedenom na rasprave o pitanjima kao što su pobačaj, eutanazija i istospolni brak. Pokazuje da se na globalnoj razini dogodilo upravo suprotno: kršćanstvo je sada univerzalizirano i odvojeno od nacionalnog identiteta.
Ako Crkva dominantnu kulturu Europe više ne priznaje kao kršćansku, pita se autor, tko bi se usudio tvrditi da je identitet Europe kršćanski? I kako taj kršćanski identitet vratiti bez borbe za europski moral, usmjerene ne protiv islama (čije su obiteljske vrijednosti vrlo slične onima koje zagovara Crkva) nego protiv samog europskog društva?
Knjigom Je li Europa kršćanska? Olivier Roy potvrđuje reputaciju uglednog promatrača i komentatora događaja našeg doba te daje uvjerljivu i novu viziju mjesta religije u današnjem životu europskih nacija.

Autor/i
Preveo(la)
Rade Kalanj
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-8075-87-2
Uvez
meki
Godina izdanja
2020
Broj stranica
176
Format
20 x 15 cm