Prikaži više Prikaži manje

113835

JEDNOG DANA DOĆI ĆU, OČE

10,62
9,56
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 10,62 
dostupno
ISBN ISBN: 9789958036903
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2014

O knjizi JEDNOG DANA DOĆI ĆU, OČE

Kada prvi put počnete čitati Edina Krehića, otkrit ćete pisca čija ćete ostala djela sasvim sigurno potražiti već iduće jutro, i to samo što sklopite korice prethodnog romana kojeg nećete ispuštati iz ruku dok nestrpljivo jurite s jedne na drugu stranu.

Svaki pasus je triler, a zapleti i stil ne dozvoljavaju vam da se odvojite od priče, dok ne dođete do kraja, koji vas po pravilu ostavlja bez daha. Autor je nagrađivan za romane, drame i pripovijetke, po kojima su mu naručeni scenariji za igrane filmove.
Nakon ratnog romana „Čuvaj se“, čije je upravo odštampano treće izdanje i koji je objavljen u Dubaiju na arapskom jeziku za cjelokupno arapsko tržište, Edin Krehić je čitaocima ponudio novo izvanredno djelo, roman „Jednog dana doći ću, oče“, fascinantu epsku sliku koja plijeni uvjerljivošću, istinitošću i umjetničkim dostignućem.
 Priča počinje u BiH, u Pruscu, odakle seli u Rusiju, Italiju, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Australiju...Da bi se na koncu strelovito vratila u Sarajevo.
Latif  Pruščak je član čuvene Druge bošnjačke regimente Austrougarske vojske u Prvom svjetskom ratu. Bori se od Rusije do Italije, gdje nestaje u velikoj bici. Njegov sin Mujaga Pruščak, mobilisani je prevodilac Vermahta u Drugom svjetskom ratu. Svaki trag mu se gubi 1945. i njegova sudbina dugo ostaje potpuna tajna. Za istinom o precima traga Mujagin sin, Ajas, koji je pod prismotrom obavještajnih službi zbog očevog ratnog angažmana.
Kada htjedne odustati, prošlost će sama početi da ga sustiže, donoseći zapanjujuće odgovore iz prošlosti, koji neće mimoići ni Ajasovog sina Enesa.
Krehić priču majstorski vodi kroz vremenske i društvene epohe čija je smjena nagla i eruptivna, vjerno opisujući ratišta, iznutra, i polja smrti koja se nižu. U njihovom središtu je saga o borbi za preživljavanje jedne porodice, ali i bitka za vrijednosti koje su zajedničke svima i koje su suština ideala za kojeg se žrtvuju glavni junaci: porodica, potomstvo i sigurnost. Ukratko, borba da potomka ne snađe sudbina roditelja.
No, pravi šok dolazi na kraju...

Autor/i
Nakladnik/ci
ISBN
9789958036903
Uvez
meki
Godina izdanja
2014
Broj stranica
223
Format
21 x 15 cm