Prikaži više Prikaži manje

166953

KAKO PROŽVAKATI DAN

18,45
16,60
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14,76 
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-332-130-1
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2021

O knjizi KAKO PROŽVAKATI DAN

Gastro-knjiga Tamare Jadrejčić “Kako prožvakati dan” sadrži maštovite recepte s kojima je autorica emocionalno povezana, no to je puno više od obične kuharice! Autorica kroz kuhanje i hranu priča priču o životu, o dragim ljudima, o jedinstvenom i neponovljivom gastronomskom sazrijevanju koje većina nas prolazi i o svemu onome što nečiju kuhinju čini baš takvom kakva jest. “Moje gastronomsko sazrijevanje jedinstveno je i neponovljivo. Kao i vaše, uostalom. Svi počinjemo promatrajući majku ili baku i pomažući im. Poslije, od savjeta braće i sestara, susjeda i prijateljica, iskustava iz restorana, članaka i knjiga, prelazimo u fazu isprobavanja. Nakon nekoliko godina, katkad i desetljeća, osobnih pokušaja, miris koji se osjeća u našem stanu, namirnice u hladnjaku i ostavi, vrsta i broj tavica i lonaca, pa i stolnjaci i tanjuri, sastavni je dio onoga što napokon možemo nazvati moja kuhinja. Moj prvi svjesni susret s kuhinjom bilo je — sočivo! Tako je mama, vegetarijanka i makrobiotičarka, nazivala ono što se uvijek kuhalo u pištećem ekspres-loncu. Žitarice i mahunarke. Nedjeljom smo mi ostali članovi obitelji, tada još neopredijeljeni izjelice, dobivali pečenu kokoš s krumpirima. No u taj su prilično monotoni svijet poput meteorita znale uletjeti susjedine princez-krafne, didine srdele, tetina mesna štruca, pa čak i fuži s tartufima. Bili su to prvi gastroarhetipovi utisnuti u moje osjetilne pupoljke.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-332-130-1
Uvez
meki
Godina izdanja
2021
Broj stranica
249
Format
22 x 15 cm