Prikaži više Prikaži manje

129254

KARNEVAL

18,45
dostupno
ISBN ISBN: 9789532668032
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2016

O knjizi KARNEVAL

U gradu koji je poznat po svome karnevalu postoje dvije vrste taksista: pauci i muhe. Pauci mirno sjede u vozilu i čekaju mušteriju, dok muhe jurcaju gradom i traže svoj plijen. Muha, glavni junak trećega romana nagrađivanoga kanadskog pisca Rawija Hagea, rodio se u cirkusu, kao dječak ostao je siroče, ali je odrastao okružen ljubavlju dvoje iznimnih ljudi. U njegovu taksiju izmjenjuju se obični ljudi, kriminalci, prostitutke, raznorazni čudaci i divne osobe. Dok ih vozi do njihova odredišta, on sluša njihove priče, njihov je ispovjednik i pomagač.

Ali i Muha ima svoje demone, svoje ljubavi, svoje opsesije. On nije običan taksist, on je ljubitelj knjiga, zaljubljen u svoju susjedu i beskrajno lojalan svojim posvojiteljima. Njegovo su pravo i jedinio utočište knjige, složene u sasvim neobičnom redoslijedu na beskrajnim policama, knjige kojima se utječe i koje obožava.

U romanu-kaleidoskopu Karnevalu promatramo život i ritam urbanog središta iz vizure nekoga tko ga najbolje poznaje, a tko je uvijek nijemi promatrač sa strane. Briljantan pripovjedač, minuciozan i oštrouman, Rawi Hage napisao je roman prepun humora i tuge, životnosti i seksualnosti, roman u kojem se kao na krabulji savršeno iscrtavaju sve ljudske emocije, a koje se najbolje vide na stražnjem sjedištu njegova automobila.

“Zamislite da je Camus iznova napisao Taksista.”
Toronto Life

“Očaravajuće uspješan roman majstora pripovijedanja. Veličanstven roman.”
Daily Telegraph

“Bogat, lijep, hrabar, zanosan, inteligentan, pismen, duhovit i vrlo ljudski roman.”
Guardian

“Konačno, fikcija koja grmi... Hageov je jezik živ, prepun nadrealnih slika prošaranih metaforama.”
NOW

Autor/i
Preveo(la)
Snježana Husić
Nakladnik/ci
ISBN
9789532668032
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2016
Broj stranica
260
Format
21 x 15 cm

Od istog autora

-10%DE NIROVA IGRA
5,97 6,64 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:6,64 
nije dostupno
-10%ŽOHAR
8,60 9,56 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:9,56 
nije dostupno