- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- hobistika
- kuharstvo
- KUHARSKI KANCONIJER 4 - gurmanska sjećanja Mediterana
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

KUHARSKI KANCONIJER 4 - gurmanska sjećanja Mediterana
O knjizi KUHARSKI KANCONIJER 4 - gurmanska sjećanja Mediterana
Bio je početak ožujka 2001. Sjedio sam u restoranu „Potepuh" na zagrebačkom Dolcu i uživao u prženim gavunima. Vani je kišilo, a male ribice i same nalik na kapi kiše topile su se u ustima ostavljajući gorkasti trag za svojim zasoljenim tijelima koja su klizila niz grlo, zalijevana crnim vinom, kao
kiša na velikim ostakljenim zidovima restorančića. Onda se iznenada otvorio procijep u tmurnom nebu i propustio trak svjetla i on je prodro do lokvi na tržnici koje su već otopile tragove hrane na mokrim tezgama i bancima. Trak blistav i oštar kao sabljarka koja se zabila u pješčano morsko dno naplavljeno od jezgre crnih oblaka. Pa malo zapuše i na bočnoj stijenki zaleluja zavjesa, kao ispletena od pokrenutih morskih trava, i otvori pogled na ribarnicu u kojoj su se još gurali kupci oko zasjajenih riba u titrajućem neonu. Bio je četvrtak!