Prikaži više Prikaži manje

119230

MILANOVIĆ - Mladić koji je obećavao

15,79
14,21
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15,79 
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-313-445-1
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2015

O knjizi MILANOVIĆ - Mladić koji je obećavao

Na startu političke karijere Zorana Milanovića, sve je bilo na njegovoj strani. Onako mlad i svjež, čvrst i beskompromisan, odlučan i nepokolebljiv, ostavljao je dojam čovjeka rođenog da mijenja svijet. Po svemu je bio tri koplja iznad konkurencije. Milanović je izuzetno školovan čovjek. S Rektorovom nagradom u džepu, solidnom diplomatskom karijerom iza sebe, briselskim doktoratom iz europskog prava i pasioniranom navadom da čitanjem popuni sve praznine u vlastitom znanju, Milanović je bio obrazovaniji nego ijedan premijer prije njega. Uz to, bio je i odličan erudit. Kada je bio koncentriran i kada mu fokus govora nisu zasjenjivale nevažne reminiscencije, rijetko mu je tko na domaćoj sceni mogao parirati. Za razliku od svojih prethodnika, nije nosio breme prošlosti. Bez ikakve se zadrške mogao posvetiti budućnosti.

Milanović je na svojoj strani imao sve, osim jedne stvari: vlastitog karaktera. Upravo je karakter s vremenom prerastao u njegov „fatal error“, ključnu grešku koja ga je sputala da do kraja iskoristi sav svoj potencijal.

Mnogo je obećavao, ali mnogi su birači smatrali da obećanja nije ispunio, počeli su mu uskraćivati podršku upravo u ključnom razdoblju kako su se približavali novi parlamentarni izbori.

Milanović je puno puta pokazao da igra najbolje kada mu je najteže. On je 2015. ušao u utakmicu života. Sa samo jednim ciljem: da tri blijede premijerske godine zasjeni onom blistavom četvrtom, u kojoj će građani upoznati novo lice predsjednika svoje Vlade. I oprostiti mu svu bahatost i aroganciju, pogled s visine, stranačke uhljebe. Znao je da, ako u tome uspije, Hrvati će ga ponovno birati za svojega premijera. Ako ne, pamtit će ga kao političara čiji su se snovi o uspješnoj vladavini razbili na njegovim vlastitim slabostima.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-313-445-1
Uvez
meki
Godina izdanja
2015
Broj stranica
386
Format
23 x 15 cm