40100132936

MORE, MORE I OPET MORE

13,27 | 99,98 kn
10,62 | 80,02 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,27  | 99,98 kn
dostupno
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi MORE, MORE I OPET MORE

Udruga Latinsko idro izdala je, i javnosti predstavila knjigu o Željku Jeratu Cumu, s Naslovom „More, more i opet more“, urednika dr. Vladimira Skračića.

No kao što je urednik knjige,prof. Vladimir Skračić, idejni tvorac regate na latinsko idro, iz čega je proizišao cijeli pokret obnove i afirmacije tradicijske plovidbe i murterskog drvenog broda, prije svega betinske gajete, tako je Željko Jerat Cum okosnica i praktična, radna i moralna vertikala, upravo zamašnjak svega što se na planu latinskog idra i tradicijske plovidbe događalo, odvijalo i razvijalo proteklih četvrt stoljeća. I što je znatno utjecalo na suvremeni društveni status cijeloga mjesta pa i otoka.

U knjizi o Željku Jeratu Cumu govore i pišu mnogi, ponajviše ljudi s kojima je na ovaj ili onaj način radio, komunicirao, ostvarivao. S jedne strane to je dokumentarno štivo u kojem glavno lice nije samo Željko Jerat nego i mnogi, prije svega Murterini, a onda u koncentričnim krugovima sve drugi, i drugi, sve do onih iz stranih zemalja.

S druge strane, knjiga se čita kao divan biografski roman, s jasnom narativnom niti, kao tobože „muško pismo“ a zapravo na trenutke sjetna i nostalgična, svakako emotivna pa i literarna priča, i dostojanstven oproštaj od čovjeka kojega više nema.

Nakladnik/ci
Uvez
meki
Godina izdanja
2022
Broj stranica
317
Format
24x17