- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- prirodne znanosti
- botanika
- MORFOLOŠKA I MIKROSKOPSKA ANALIZA ZAČINA
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost
O knjizi MORFOLOŠKA I MIKROSKOPSKA ANALIZA ZAČINA
Morfološkom i mikroskopskom analizom provjerava se identitet, čistoća i kakvoća začina. Morfološki pregled deklariranog začina važan je ne samo za rad na terenu, u uvoznim lukama i carinarnicama, nego je potreban i za rad u kontrolnim analitičkim laboratorijima. Morfološka analiza obuhvaća ispitivanje identiteta na osnovi morfoloških obilježja, promatranjem vanjskog izgleda, oblika i boje začina. Mikroskopskom se analizom na mikroskopskom preparatu pronalaze strukturni detalji ili skupine stanica, tipični za ispitivani uzorak začina.
Knjiga je opremljena brojnim ilustracijama – rezultatima morfoloških i mikroskopskih analiza kao i vrhunskim fotografijama začinskoga bilja. Autorica je ranije u istoj nakladi objavila knjigu Farmakognozija fitofarmacija.